Hrvatskoj policiji stiže pojačanje i kreće u još veći nadzor brzine na hrvatskim cestama. Ministarstvo unutarnjih poslova krenulo u nabavku novih kamera, javlja RTL.

Natječaj treba biti zaključen do kraja mjeseca, a do kraja godine na prometnicama bi se mogle naći i nove kamere. Pošlog vikenda u cijeloj Hrvatskoj zabilježeno je preko 1900 prekršaja prekoračenja brzine. Rekorder je u Brodsko-posavskoj županiji s 235 km/h.

Najbolja prevencija je očito novčana kazna. Za vozače koji vole brzu vožnju stižu loše vijesti iz Ministarstva unutarnjih poslova. Naime, raspisali su natječaj za nabavku novih kamera koje kontroliraju brzinu. Na 90 lokacija stići će 75 kamera i 150 kućišta koje će vrebati.
Samo lani na području cijele Hrvatske evidentirano je preko 73 tisuće prekšaja prekoračenja brzine. Policija se uglavnom do sad naslušala svakakvih izgovora.
Najniža kazna za brzu vožnju je 300, a najveća 15 tisuća kuna. Vozači mogu i u zatvor do 60 dana uhvati li ih policija da voze 50 kn/h brže nego je dopušteno.

Izvor: RTL