Sjajna atmosfera u noći sa subote na nedjelju u Slavonskom Kobašu! Peti po redu Sava beach party, na popularnom Bajeru kraj Save okupio je više od 700 mladih željnih dobre zabave uz najnovije techno ritmove i ono što je zanimljivo, uz pravi „tropski“ ugođaj, pod vedrim zvjezdanim nebom. Samo su umjesto mora moćna rijeka Sava, a umjesto palmi, krošnje starih javora.

Za te „zarazne“ ritmove cijele noći bio je zadužen DJ COTTA, a domaćini, vrijedni mladi Kobašani okupljeni u Kreativnu udrugu Limes, organizirali su i bogatu ponudu pića, pa je tu bilo i više raznolikih koktela.
„Oborili smo ove godine nove rekorde, sve je višestruko više nego lani, i broj ljudi koji su došli. To vidimo i po broju rezerviranih stolova, prošle godine ih je bilo samo 16, a ove godine smo ih postavili 40, i još se tražio stol više. Mislim da je ovaj naš Sava bech party postao pravi hit među mladima. No, čini se i među starijma jer su na party došli i predsjednik Mjesnog odbora Slavonskog Kobaša i predstavnici LAG-a Posavina. Došle su ekipe iz Slavonskog Broda i okolice, iz požeškog i novogradiškog kraja, a tu su bili i naši prijatelji iz Stupničkih Kuta, Udruge za mlade „STUP 5“ i Bebrinske udruge mladih BUM iz Bebrine. Poboljšali smo i okrjepu, tu je i naša Ksenija iz Pečernjanice Dora iz Oriovca.“ – rekao nam je Josip Jagodar, predsjednik KUM Limes, organizatora partya.

Za iduću godinu, odnosno za 6. Sava beach party planiraju još unaprijediti organizaciju: reflektorima izmjenjivih boja osvijetliti i rijeku Savu i dodatno pojačati efekte na vodi (ali ne i noćno kupanje), te postaviti dodatne sjenice i coctail šank. „Više od 35 mladih iz odbora za zabavu naše udruge Limes, na čelu s Igorom Čuletićem, aktivno se uključilo i punih tjedan dana prije radilo na svim pripremama, od košnje trave, izrade stolova i šankova, do postavljanja rasvjete i svih ostalih detalja, i ono što je najvažnije sigurnost je na visokoj razini, tako da nema nikakvih incidenata. Ovo su mladi miroljubivi, željni dobre zabave i druženja, i tako želimo da bude i ubuduće“, naglašava Josip Jagodar.

„A što se tiče mora – mora se na Sava beach party u Slavonski Kobaš“, jedan je od komentara na Facebooku koji najbolje opisuje ovo događanje, kakvo ne treba tražiti isključivo na jadranskoj obali, nego i na našoj – savskoj.

Ivica Vlašić