Još jedna gradska osnovna škola će kroz energetsku obnovu dobiti primjerenije i kvalitetnije uvjete boravka, odgoja i obrazovanja za sve učenike, učitelje i sve djelatnike, a to je Osnovna škola „Blaž Tadijanović.“ Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo je Odluku o financiranju energetske obnove zgrade škole u najvišem iznosu bespovratnih sredstava od 3.901.572,22 kune.

Naime, u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, Grad Slavonski Brod je prijavio projekt energetske obnove OŠ „Blaž Tadijanović“ za koju će Odlukom dobiti spomenuta sredstva.

Podsjećamo da će Grad Slavonski Brod dobiti više od 6 milijuna kuna i za projekt energetske obnove Osnovne škole „Antun Mihanović“ u okviru istog poziva i Operativnog programa. Projekti energetske obnove u tijeku su i na dječjim vrtićima „Trnoružica" i „Maslačak" čijim će završetkom radova biti energetski obnovljeni svi gradski vrtići za najmlađe Brođane.

Izvor: Grad Slavonski Brod