Svaku subotu i nedjelju bicikliram u 5:00 - 5:30 ujutro. Dio naših mlađih sugrađana tada spava, a dio se sprema krenuti kući nakon izlaska i može ih se zateći na ulici. Sjede na šetalištu, u pravilu su veseli, smiju se i krivo im je što je noć prebrzo završila. Međutim, oko njih je gomila papira od fast food hrane, koje u pravilu ne mogu ubaciti u koš koji ili je pun, ili su ga neki drugi mladi nokautirali kružnim pokretom noge. Zbog toga su često na udaru kritika starijih Brođana. 

No kako se ponašaju ti isti stariji Brođani? Jučer je na parkiralištu kod Stadiona kraj Save održana još jedna Fišijada. Organizator je i ovaj puta odradio odličan posao, svi su se odlično zabavili, bilo je hrane, pića i "žive glazbe", a ono što su ljudi ostavili iza sebe, govori kako ipak ne bi trebali toliko brundati na mlade, jer unatoč kontejnerima, parking je izgledao poput divlje deponije. 

Dragi stariji Brođani, sljedeći puta kada napadnete mlade kada bace papir, jer koša nema u blizini, zapitajte se što bi vi učinili na njihovom mjestu, ili na svom, 15 metara od kontejnera.