Iz Udruge Connect IT pozivaju sve zainteresirane iz Slavonskog Broda, ali i iz cijele Brodsko- posavske županije na prvi globalni dječji hackathon pod nazivom Moonhack. 

15.kolovoza 2017. održava se prvi globalni dječji hackathon pod nazivom Moonhack u organizaciji Code Club-a Australia. Prošle godine je održan u Australiji gdje je okupio više od 10 000 malih programera, te time postavio novi svjetski rekord.

Link za prijavu dostupan je na službenoj stranici Moonhack-a.

Pozivamo sve zainteresirane iz Slavonskog Broda, ali i iz cijele Brodsko-posavske županije da se pridruže i sudjeluju.

Moonhack je namijenjen svima, neovisno o dobi i iskustvu u programiranju. Cilj Moonhacka je povećati interes djece, roditelja i učitelja za područje programiranja. U obaranju svjetskog rekorda sudjelovat će prijave djece od 8 do 18 godina.

Pripremljena su tri jednostavna zadatka namijenjena različitim dobnim skupinama. Scratch Jr projekt namijenjen je djeci predškolskog uzrasta, Scratch projekt idealan je za osnovnoškolce, a za one starije tu je programski jezik Python. Upute za projekte dostupne su i na hrvatskom jeziku. Iskusnija i samostalnija djeca mogu se okušati i u izradi vlastitog projekta na temu Mjeseca.

Gdje se održava Moonhack?

Moonhack se održava svugdje! Zadacima možete pristupiti iz udobnosti vlastitog doma ili pak organizirati grupno rješavanje u obližnjoj školi, knjižnici ili nekom drugom javnom prostoru.

Svaki projekt popraćen je jasnim uputama koje su dostupne i na hrvatskom jeziku, a možete ih pronaći na web stranici Moonhack-a.