Kod današnjih modernih mobilnih uređaja, pa tako i kod iPhonea 6 i iPhonea SE veliki je problem prostor za pohranu od svega 16 GB, jer je u današnje vrijeme takva memorija jednostavno nedovoljna.
A kako ipak "preživjeti" samo 16 GB memorije? Uz pomoć trika koji se odnosi na sadržaj koji je prevelik da bi stao na dostupnu memoriju sadržaja, poput igrice The Lord of the Rings: The Two Towers koja teži gotovo sedam gigabajta. S obzirom da toliko slobodnog prostora na uređaju vjerojatno nemate, postoji način da ga stvorite.

Uz pomoć iTunesa pokušajte skinuti bilo koji sadržaj koji prelazi dostupno mjesto za pohranu na vašem uređaju. Nakon toga iPhone neće preuzeti ništa, a vi ćete dobiti obavijest da postoji greška ili problem. Tada odite u Settings, odaberite General, a nakon toga About pa biste trebali vidjeti nekoliko stotina megabajta dodatnog prostora za pohranu podataka koji će se jednostavno "stvoriti".
Ako ponovite postupak, moglo bi se stvoriti još dodatnog prostora.

Testiranjem ove metode na iPhoneu 5C stvoreno je čak 400 megabajta na tvornički dostupnih 4 gigabajta, što znači da je memorija povećana za čak 10 posto!
Na Redditu su neki korisnici rekli da su na ovaj način uspjeli stvoriti nekoliko gigabajta prostora povrh tvorničkih gigabajta prostora kojeg su uređaji imali.
Nije jasno što se zapravo događa s uređajem prilikom korištenja ovog trika i otkud se memorija stvara, ali vjerojatno je da iPhone čisti svoju cache memoriju.