Moderni mobilni uređaji današnjice koji nude velike ekrane s visokom rezolucijom, puno memorije, često korištenje brzog interneta imaju i jednu veliku manu – prebrzo trošenje baterije.
Upravo zbog svih specifikacija današnjih mobilnih uređaja, rijetko svoje mobitele ispuštamo iz ruku pa ih zbog toga moramo puniti ili nadopunjavati više puta dnevno. Stoga se iz kuće ne izlazi bez punjača. A kako ponekad nemamo nemamo dovoljno vremena za nadopunjavanje ili nemamo punjača uopće, bilo bi dobro isprobati nekoliko savjeta za brže punjenje uređaja koje je ponudio Adrian Kingseley-Huges, novinar poznatog tehnološkog portala ZDnet.
Kingsley-Huges savjetuje korištenje kvalitetnih i snažnih punjača. Ukoliko ste ljubitelj Applea, punjač za iPad je najbrži. iPhone 6 Plus punjačem za iPhone puni se do 3 sata, dok punjač iPad-a to odradi za sat vremena manje.
Amazonov 9W PowerFast punjač za Kindle također je dobio pohvale ovog novinara koji napominje kako unatoč brzom punjenju nije primijetio negativan utjecaj na vijek trajanja baterije.

Korištenje kvalitetnih punjača nije jedini trik kojim si možete pomoći.
Ukoliko imate malo vremena za punjenje baterije, tijekom punjenja uključite zrakoplovni mod jer se baterija tako može napuniti do dva puta brže.
Ako se možete suzdržati od korištenja mobitela dok je na punjenju, svakako to probajte. Dok se uređaj puni, nemojte surfati, telefonirati niti biti spojeni na WiFi.

I sami ste primijetili kako se uređaj tijekom punjenja grije. Zato bi bilo dobro skinuti futrolu s mobitela dok se puni te ga staviti na što hladnije mjesto jer se baterije sporije pune kad su vruće.