I ove su se godine na dostojanstven način građani Slavonskog Broda poklonili Gradu heroju odajući počast svim žrtvama vukovarske tragedije 1991., molitvom, paljenjem svijeća duž Vukovarske ulice i sudjelovanjem na misi za sve žrtve Domovinskog rata.

Ulica koja u Slavonskom Brodu nosi ime grada Vukovara, večer uoči Dana sjećanja u petak, 17. studenog zasvijetlila je stotinama lampiona koje su Brođani upalili uzduž kolnika. Program sjećanja koji su zajednički organizirali Grad Slavonski Brod, župa i svetište Gospe Brze Pomoći, Udruga civilnih stradalnika i ostale udruge iz Domovinskog rata počeo je molitvom koju je kod kapele svete Ane u Tvrđavi Brod pred brojnim Brođanima predvodio župnik i dekan slavonskobrodskog dekanata Ivan Lenić.

Potom su građani u povorci iz Tvrđave krenuli prema Vukovarskoj ulici, gdje su ostavljali upaljene lampione u spomen na sve žrtve iz Domovinskog rata. Uz brojne razrede koji su tijekom dana palili lampione u Vukovarskoj ulici, večeras su lampione zapalili i brojni članovi Škole nogometa Marsonija.

Učenici četvrtih razreda Klasične gimnazije "Fra. Marijan Lanosović"  i ove su godine upalili lampione i posložili ih na jedan od bedema brodske Tvrđave u obliku vukovarske golubice i datum pada grada Vukovara - 18. studenog.