Brodski leptirići u subotu su sudjelovali na manifestaciji natjecateljskog karaktera “European Championship 2018 “. Natjecanje se održalo u Areni Zagreb pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Sudjelovalo je 300 plesnih studia i 2500 plesača iz različitih zemalja ( Mađarska, Bugarska, Slovenija, Italija, Turska, Srbija, Njemačka, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska…) u komisiji internacionalnih sudaca - plesači su se predstavili u brojnim plesnim stilovima od baleta, suvremenog, karakternog plesa, jazz-a, street dance-a, hip-hop-a, show dance-a, art dance-a.

Studio za moderni i klasični ples Brodski leptirići predstavio se s 2 koreografije; “Šaljiva polka ” - mala skupina u plesnoj kategoriji Charachter production children I, 1.mjesto, a treba naglasiti da se mala skupina prvi put natjecala i osvojila 1.mjesto. Koreografija “Rasplesani kauboji” - manja srednja skupina u plesnoj kategoriji Charachter production children II, 1.mjesto. Uz jaku konkurenciju brodske balerine i plesači su osvojile sjajne rezultate , pehar, zlatne medalje, diplome i zahvalnice.

Koreografkinje su bile Olga Andrusenko i Ksenija Vrkljan, a asistentice; Barbara Rukavina i Marina Matić. Leptirići će odlepršati i do obale na 7. Međunarodni ZADARSKI PLESNI festival gdje će nastupiti s koreografijom “Tarantella”.

Izvor: Brodski leptirići