Studio za moderni i klasični ples Brodski leptirići sudjelovao je proteklog vikenda na prvom Samoborskom plesnom festivalu koji je zamišljen kao predstavljanje modernih i urbanih plesnih stilova Samoborskoj publici, a s druge strane, kao druženje plesača i plesnih skupina iz Hrvatske i okolice u opuštenom i pomalo idiličnom okružju srednjovjekovnog grada Samobora.

Starija skupina Leptirića nastupila je s „Ciganskom rapsodijom“ klasično – folklornog stila, te su oduševili publiku temperamentnom koreografijom autora Olge Andrusenko i Ksenije Vrkljan. Festival je okupio oko 150 plesača iz Hrvatske i Slovenije, a započeo je jutarnjom radionicom Marije Mrđenović u jazz dance stilu u dvorani organizatora festivala, Plesnog kluba Point.

Navečer se napunilo samoborsko kino, te je započeo festivalski program plesnih nastupa više od 15 klubova u 18 koreografija raznih plesnih stilova, od suvremenog, modernog i urbanog plesnog stila, hip hopa, jazz dance, theatrea itd. Nakon Samobora Leptirići idu na 5. Međunarodni Zadarski plesni festival koji će biti održan 21. svibnja.