Brodsko udruženje mladi i najmlađih (BUMN) sinoć je u Slavonskom Brodu organiziralo tradicionalnu božićno novogodišnju modnu reviju 2016., te ujedno obilježilo 25. obljetnicu svog postojanja i rada na afirmaciji mladih u svijetu mode.

U prekrasnom ozračju prostora restorana Signum AC Dankić, vlasnika Ilije Dankića, vidjeli smo spoj mladosti, ljepote, glamura i kreativnosti, u suvremenom modnom i styling izričaju. U dvosatnom programu, i osam izlazaka šest je prekrasnih djevojaka predstavilo najnovije ženske odjevne kreacije, od poslovnog do casual i svečanog looka, za sezonu 2017., eminentnih domaćih dizajnerica.

Kolekcijom najnovijih kreacija predstavila se tako modna kuća Moding iz Nove Gradiške, zatim butik Fashion iz Slavonskog Broda, hrvatska umjetnica i dizajnerica Dajana Mikloš, te brodska modna dizajnerica Gordana Božinović. Salon vjenčanica Lisa iz Slavonskog Broda predstavio je pak najnoviju kolekciju večernjih haljina i vjenčanica. Za izgled djevojaka - njihove frizure pobrinuo se frizersko kozmetički salon Top Line a za make up prirodna kozmetika Sonya. Prostor restorana u kojemu je održana revija kreativnim je dekoracijama uljepšala Sandra Pajković, vlasnica agencije Sandra Wedding, za organizaciju vjenčanja i ostalih svečanosti.

„Iza BUMN-a je kontinuiran rad na afirmaciji mladih u svijetu mode, evo već četvrt stoljeća, koliko pratimo sve suvremene svjetske modne i styling trendove. Moram priznati da puno puta nije bilo lako odupirati se izazovima i poteškoćama, posebno u vrijeme gospodarske krize koja se značajno odrazila i na modnu industriju, ali unatč svemu uspjeli smo zajedničkim snagama i upornošću održati modnu scenu u našem gradu na prepoznatljivoj razini, organizirajući tradicionalne evente poput tečajeva za male i velike manekene i manekenke, modne revije i regionalnog izbora za Miss Slavonije za što kao udruga posjedujemo licencu Miss Hrvatske za Miss svijeta. Želio bih naglasiti da su članovi i članice BUMN-a ove godine odlučili i aktivnije uključiti se i podržati sve aktivnosti u borbi za čist zrak u Slavonskom Brodu, pa ćemo toj problematici posvetiti i izbor za Miss Slavonije 2017., posebice u segmentu kampanje buduće misice u promociji Slavonskog Broda kao grada čiji građani imaju pravi živjeti i disati zdravije“, istaknuo je predsjednik BUMN-a Goran Gavranić.

Njegovom predanom radu i vođenju BUMN-a svih ovih 25 godina još su jednom sinoć izrazili podršku i predstavnici lokalne samouprave, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda Hrvoje Andrić te saborski zastupnik i bivši brodsko posavski župan Davor Vlaović koji je u svom govoru još jednom istaknuo važnost onoga za što se posebno zalaže u parlamentu: da kupujemo domaće, hrvatsko, a to se dakako odnosi i na odjeću naših, hrvatskih dizajnera.

U reviji su sudjelovale članice Brodskog udruženja mladih i najmlađih i poznate brodske manekenke, sudionice više regionalnih izbora za miss Gabriela Baketarić, Ena Jovičić, Ivona Čuma i Monika Ivezić, te pobjednice izbora za Miss Slavonije i Baranje 2014. Tamara Buljević i Anamarija Lovrenčić iz Osijeka.
„Izuzetno mi je drago sto sam kao bivša miss Slavonije i Baranje pozvana sudjelovati na ovakvom lijepom događaju kakvi zaista ostaju u dugom i lijepom sjećanju, također i prijateljstva koja stječemo u tim prigodama, dugotrajna su i vrlo draga . Titula koja je pripala bas meni dala mi je puno samopouzdanja i shvatila sam da sve sto se hoće i može se postići uz malo truda, što naravno prakticiram i danas. A što sam sve postigla i kakvi su mi planovi za dalje? Pa, upisala sam željeni fakultet i polako se približavam ostvarenju svojih ciljeva, naravno ponosno i uzdignute glave, što bih svakome preporučila. Lijepo je kada rješavaš cilj po cilj i stižeš do vrha s osmijehom, uz naravno potporu svojih najmilijih. A, dalje ćemo vidjeti koja će se vrata još otvoriti“, kaže lijepa Osječanka Tamara.

„Gdje je Anamarija dvije godine nakon izbora za miss? Pa evo radila sam već za brojne agencije, potpisala sam i ugovor s tvrtkom Talia vlasnice Tihane Harapin Zelepugin, glumila sam u brojnim spotovima, ali i u filmu Vjekoslava Katušina ‘Someone dies tonight’, sa slavnim Ericom Robertsom. Završila sam fakultet poduzetničkog menadžmenta, planiram još upisati studij pedagogije, a onda ćemo vidjeti gdje će me daljnji putovi odvesti“, kazala nam je Anamarija.
Program sinoćnje božićno novogodišnje modne revije BUMN-a pratio je i nastup tamburaškog sastava Brend, a druženje sudionica revije i gostiju nastavljeno je na after partyu u caffe-disco baru The Edge, uz plesnu večer Plesnog kluba Salsa SB.

Ivica Vlašić