„U ime sve djece Kuće sretnih ciglica zahvaljujemo slušateljima Soundset Broda na prekrasnim poklonima. Uljepšali ste nam Božić. I vama svima od srca sve najbolje povodom nadolazećih blagdana“, rekla je jedna od štićenica doma.

Naime, brojni slušatelji radija Soundset Brod drugu godinu zaredom u mjesecu prosincu pridružili su se akciji „Božićni vilenjaci“ i darivali 16-ero djece bez roditeljske skrbi u Domu za djecu Slavonski Brod. Smisao Božića je ponovno postignut, razveseliti one koji za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana nemaju ono najsvetije, toplinu svoga doma i zagrljaj svojih roditelja. U tome su slušatelji Soundset Broda i uspjeli, te su zahvaljujući njima, ali i sponzorima Saponijom i Kanditom Osijek, djeci uručeni prigodni darovi.

U paketićima su se nalazile higijenske potrepštine, igračke, slastice, božićni nakiti i još puno toga što su Brođani izdvojili prema svojim mogućnostima.

„Bilo je predivno gledati koliko su Brođani humani i socijalno osjetljivi, pogotovo u ovo vrijeme božićnih blagdana. Darovi su stizali svakoga dana, donosili su ih i oni najmlađi koji su odvojili svoje plišane igračke samo kako bi ova djeca mogla biti sretna. Hvala svima od srca i što ste bili dio ove akcije, te postali božićni vilenjak“, rekla je glavna urednica Soundset Broda Sandra Buljan.

„Ovdje u Domu boravi 16 djece na smještaju, a 27 je njih koji dolaze u poludnevni boravak što je preventivni program kako ne bi došlo do izdvajanja djece iz obitelji. U tom programu radi se i s djecom i s roditeljima. Nažalost, većina djece koja su na smještaju će provesti Božić i Novu godinu ovdje u kući, jer rijetko tko ima dopuštenje otići u svoju obitelj. Uglavnom su u pitanju tinejdžeri, a što se tiče poludnevnog boravka imamo djecu školske dobi, većinu iz nižih razreda osnovne škole“, rekla je ravnateljica Doma Renata Puljko.

Djelatnici Soundset Broda zahvaljuju svim sudionicima akcije, sjetimo se češće onih koji su sami i nemaju ono osnovno u svome životu i priuštimo im makar topli zagrljaj i odvojimo dio svoga vremena, pogotovo u vrijeme Božića koji bi trebao biti najradosniji kršćanski blagdan.