Moto klub "Veterani" provodi projekt "Trijezan vozač", a danas dolaze i u Slavonski Brod. Tekst priopćenja prenosimo u cijelosti: 

U sklopu 10.godina djelovanja MKVC imamo tjedan sigurnosti prometa u kojem provodimo projekt „Trijezni vozač“. Projekt provodimo u srednjim školama u Osijeku, Vinkovcima i Sl.Brodu u suradnji s HAK-om i Odjelom Prevencije PU Osječko-baranjska, PU Vukovarsko-srijemska te PU
Brodsko-posavska.

Naime, riječ je o projektu u kojem se želi pokazati štetnost i utjecaj alkohola i opojnih droga na prosudbu i samu vožnju motornim vozilom, sigurnost djece u vozilu, korištenje mobilnog uređaja tijekom vožnje, korištenje sigurnosnog pojasa i neproipisna brzina kretanja motornog vozila i motocikla. U samom projektu sudjeluju maturanti srednje škole.

U sklopu predavanja predviđena je i mini radionica gdje će učenici ujedno i isprobati tzv.“ Pijane naočale“ i „virtualne 3D“ naočale koje simuliraju stanje alkoholiziranosti i utjecaj opojnih droga na prosudbu tijekom upravljanja motornim vozilima. Tijekom uporabe naočala učenici prolaze mini poligon (tzv. osmica), sklapaju „ključ-cilindar-brava te pišu poruku na mobitel.

U nastavku projekta, predviđena je podjela edukativnog materijala (letci) na prometnici neposredno uz samu školu. To provodimo na način da djelatnik prometne policije zaustavi vozilo, ukratko objasni cilj zaustavljanja i nekon toga učenici podjele letke koji su vezani uz sigurnost prometa na cestama te ponude vozaču zaustavljnog vozila da isproba „pijane naočale“.

Projekt održavamo u Tehničkoj školi u Slavonskom Brodu, dana 23.veljače 2017.g. s početkom u 14:50 h. dok bi podjela letaka bila nakon predavanja i radionice (cca 15:50 h.) i to neposredno uz školu u ulici Eugena Kumičića.

Ovom prilikom Vas molimo da sudjelujete u tjednu sigurnosti prometa te nastavku projekta „Trijezni vozač“ i svojim medijski pračenjem sudjelujete u preventivnim projektima vezanim o sigurnosti prometa na cestama.

Kontakt osobe:
- predsj. 5.podružnice MKVC, Mirko Đurđević- 098 530 512
- dopredsj. 5.podružnice MKVC, Božidar Vrselja- 091 33 00 707