Anita Herceg (28), teško bolesna djevojka iz Slavonskog Broda, više nije u vigilnoj komi i dvije godine nakon što ju je iznenadna bolest štitnjače zaključala u vlastitom tijelu, pokazuje značajne znakove oporavka: počela je reagirati i glasom!
„Još ljetos je Anita izašla iz 14 mjesečne kome, počela se smijati i prepoznavati okolinu i bližnje, a sada je znatno ojačala te je počela na pitanja glasom odgovarati s DA ili NE. Reagira na slike iz djetinjstva, i razlikuje lijepe i tužne događaje. Ipak, put oporavka je spor i težak, Anita i dalje nije svjesna što joj se dogodilo i zašto je prikovana uz krevet“, kazala nam je Anitina majka Verica koja je uz svoju kći 24 sata dnevno, hrani ju i njeguje.

Još uvijek traje borba s dekubitusima, no Anita rane dobro podnosi. Obitelj sama plaća fizioterapeuta koji redovito dolazi, a još uvijek čekaju odobrenje od HZZO-a za pokrivanje troškova fizioterapije.

„Mnogi liječnici nisu vjerovali u Anitin oporavak, ali ja sam od prvog dana znala da će moja Anita ozdraviti. Zahvalni smo na svakoj pomoći od dobrih ljudi kojih je zaista puno, znamo da nismo sami u svemu ovome, ali smo i svjesni da svatko ima svojih teškoća i obveza“, kaže Verica Herceg.

Ivica Vlašić

Foto: Obiteljski album/FB