U Slavonskom Brodu ovog vikenda prvi je puta održana volonterska akcija 72 sata bez kompromisa. Velki odaziv mladih volontera pokazao je i dokazao kako se Brođani uvijek odazovu na svaku akciju u kojoj mogu pomoći i da im nikada nije teško nesebično odvojiti svoje vrijeme za druge.
Okupljeni u prostorijama SKAC-a, dobili su svoje radne zadatke i krenuli. Zahvaljujući donatorima i sponzorima, imali su svu potrebnu opremu za svoje volontersko djelovanje. Tijekom 72 sata uredili su dvorište Zlatnog cekina i posjetili Centar za inkluzivnu podršku, gdje su volonteri uredili prostorije u kojima članovi Centra borave. Volonteri su posjetili i udrugu Regoč gdje su na dvije lokacije očistili njihovu udrugu te njihova skladišta.Posjetili su i obiteljske kuće gdje je starijim i nemoćnim osobama bila potrebna pomoć. Pa su bojali ograde, prali prozore, cijepali drva, popravljali krovišta i obavljali sve radove koji su bili potrebni. Ova volonterska akcija, koja se održava u 10 zemalja Europe i 10 hrvatskih gradova, pa tako i u Slavonskom Brodu, za cilj je imala promociju volonterstva, zbližavanje mladih ljudi, podizanje opće svijesti o društveno korisnom radu.
Brodsku volontersku akciju 72 sata bez kompromisa pokrenuo je Studentski katolički centar, a odazvao se veliki broj učenika brodskih srednjih škola, zajedno sa svojim profesorima. U beskompromisnom radu za dobrobit drugih sudjelovali su učenici Ekonomsko-birotehničke škole, učenici Gimnazije Matija Mesić te Klasične gimnazije.
Kako su članovi sami rekli – sve što su napravili za njih nije bilo teško, nije bilo naporno, a za one za koje su radili, ovo će značiti itekako puno.
SKAC inače okuplja mlade, ali ne samo u molitvi, nego i u djelima. Jer vjera bez djela je mrtva, rekao je vlč. Robert Farkaš, studentski kapelan.