U košarkaškoj ligi Slavonije i Baranje za juniore nekoliko kola prije kraja dobili smo prvaka i to Vukovar koji je bez poraza. Njima je na kraju prvenstva ostala još odgođena utakmica iz 3. kola i gostovanje na Vijušu kod juniora Slavonskog Broda 1946. Bila je to sjajna utakmica u čijoj su većini domaći bili stalno u vodstvu, ali su pred kraj pali. Tada su Vukovarci u samoj završnici došli u vodstvo koje su sačuvali do kraja za 14. pobjedu iz isto toliko utakmica.

Svi oni koji su došli pogledati dvoboj juniora Slavonskog Brod 1946 i prvaka Vukovara nisu požalili. Mogli su vidjeti jako puno lijepih stvari na obje strane te revija tricu jednih i drugih koje su smjenjivale iz napada u napad. Možemo samo reći da je ovakvih utakmica više u prvenstvima Slavonije i Baranje, dok su obje momčadi pokazale kvalitetu. Za Brođane nije igrao njihov ponajbolji igrač Leo Bertolović, dok nije bilo Matka Jagara i Marka Kremera. Niti Vukovar nije bio kompletan. Izostala su 2 igrača iz prve petorke i najbolji igrač Patrik Bjelanović i Matija Matijević. Još su gosti slobodna bacanja imali slabih 19 pogođenih od 34 pokušaja tako da je to otvorilo prigodu slavonskobrodskim juniorima koji su jedini u ligi pošteno namučili Vukovarce koji su bili na rubu prvog poraza u ovoj sezoni.

Za juniori Slavonskog Broda 1946 nastupaju samo 2 prava juniora kapetan Mateo Jukić i Stefano Čiča, dok su sve ostalo kadeti koji su se sjajno nosili s vrlo dobrim Vukovarom. Imali su domaći nakon prve četvrtine vodstvo od 22:13 koje su do poluvremena zadržali na 37:26. Do prvog vodstva na utakmici gosti dolaze u 30. minuti tricom Rajkovića za 49:47, da bi već u slijedećem napadu Špeharn ovom tricom vratio prednost na stranu Brođana za 50:49 uoči posljednjih 10. minuta. Tih preostalih 10. minuta bila je prva ljepotica budući su se jedni i drugi izmjenjivali u vodstvima. Prštalo je na sve strane od agresivnosti, borbenosti pa do preciznih ubačaja. U posljednjoj minuti je Mesić bio precizan za 67:64, dok nakon toga domaći nisu iskoristili napad. Za Vukovar je Matej Berišić točan za 69:64, a onda Rašić tricom 8. sekundi prije kraja vraća na 67:69. Bio je to tračak nade koji nije donio preokret već je Vukovar preko sjajnog Kristijana Berišića koji je zabio 22 koša potvrdio pobjedu. Uz njega je Dominik Kajba ubacio 16, Alan Mesić 14, a Ante Rajković 11 poena.

Igrači Krunoslava Rimca postigli su 10 trica i to Rašić 6, a Špehar 4, dok su njih dvojica i bili najučinkovitiji kod Brođana. Tako je Luka Špehar postigao 23, a Sandro Rašić 20 koševa.
Juniori Slavonskog Broda 1946 Ligu Slavonije i Baranje završili su na 3. mjestu sa 6 pobjeda i 8 poraza. Juniori Vukovara sue bez poraza završili prvi dio sezone kao prvaci regije te će pokušati nešto više napraviti i na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske koja bi se od 9. do 12. ožujka možda mogla održati i u Vukovaru.

KK „SLAVONSKI BROD 1946“ – HKK "VUKOVAR" 67:72 (22:13, 15:13, 13:23, 17:23)

Sportska dvorana "Vijuš", gledatelja 250. Suci: Harun Mujkić i Kornelija Lombar (oboje Slavonski Brod). Opunomoćenik: Mirsad Šarić (Slavonski Brod)

JUNIORI KK „SLAVONSKI BROD 1946“: Čančar - , Stojsavljević 3, Bertolović - , Matić 0, Folvačni - , Špehar 23, Rašić 20, Šofić - , Klaić 5, Čiča 10, Jukić 4, Stanković 2. TRENER: Krunoslav Rimac

JUNIORI HKK "VUKOVAR": P. Bjelanović - , Kajba 16, F. Bjelanović 3, M. Berišić 6, Čalušić - , K. Berišić 22, Grbavac - , Mesić 14, Matijević - , Rajković 11, Ragač - . TRENER: Sanjin Kalaica

Josip Šebalj / KK Slavonski Brod 1946