U subotu su mladi vaterpolisti VK Marsonia odigrali su dvije utakmice u Kupu Hrvatske za 2016 godinu , kategorija : Mlađi kadeti ( 2003 godište i mlađi ) .
Prvo su u prijepodnevnim satima gostovali u Zagrebu gdje su pobijedili ekipu VK ZPK sa 12: 9 ( 3:3 , 4:2 , 5:0 , 0:4 ) . Stijelci za Brođane su Filip Kolesarić sa 7 pogodaka , Luka Baričević i Noah Klem sa 2 i jedan pogodak Leo Ivezić,Ovom pobjedom su uzvratili Zagrepčanima za njihovu pobjedu tjedan dana prije u Slavonskom Brodu rezultatom 14:12.
Isti dan u večernjem terminu odigrali su i svoju drugu utakmicu u Rijeci na bazenima Kantrida protiv svojih vršnjaka iz Opatije. Vaterpolski klub Marsonia je pobijedio rezultatom 19:9 ( 1:5 , 8:2 . 5:0 , 5:2 ) Strijelci : Filip Kolesarić 6 , Noah Klem 5 , Luka Baričević 3 , Jozef Lekaj i Leon Baričević 2, Marin Bošnjak 1 .

Za ove pobjede i odlične igre u Zagrebu i Rijeci zaslužni su osim strijelaca i Sven Karić , Alan Aladrović , Nino Grabovac , Sven Pavić , Mihael Glavaš , Karlo Krpan , Patrik Mrkalj , Dino Šokić i Štefan Dankić te treneri Vlatko Prebeg i Zdravko Aladrović