U Bugarskoj se od 2. do 7. travnja 2018. godine održao međunarodni turnir "International Youth and junior boxing tournament Emiljecev Sofia 2018". Na turniru se borilo 160 boksača iz 17 država, s čak pet kontinenata, a nastupile su reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Kazahstana, Argentine, Ukrajine, Alžira i mnogih drugih. Turnir se održava u spomen na Emila Jecheva, jedne od najznačajnijih figura bugarskog boksa i sporta općenito.
Ove godine, po prvi puta, Bugarska boksačka federacija proširila je pozivnicu ne samo za muške mlađe seniorske momčadi, već i za juniorske ekipe, u nadi da će neki od najmlađih boksača iz različitih zemalja svijeta, imati priliku sudjelovati na turniru i dobiti priliku da se poboljša boreći se među jakom konkurencijom.
Hrvatski boksački savez s ponosom može reći kako je ove godine na turnir poslao četvoricu mladih i perspektivnih boksača iz svojih redova, a zanimljivo je da su trojica Brođani.
Za reprezentaciju Hrvatske tako su ovog tjedna iz boksačkog kluba Brod u olimpijskim disciplinama boksali Leon Majstorić do 64kg, Gabrijel Veočić do 75kg te Marko Peić do 81kg.
Svu četvoricu vodio je izbornik Pero Veočić koji ističe kako se radilo o izrazito jakom turniru koji je pokazao u kakvoj su formi dečki pred nadolazećim europskom prvenstvu koje je na rasporedu 17. travnja 2018 u Italiji.

 

Gabrijel Veočić pobjedom nad Kiwan Rami, plasirao se u finalu međunarodnog turnira u Sofiji, u finalu mu je protivnik bio Maksut Kuandyk (Kazahstan). Kazahstanac je pobijedio sudačko odlukom 3:2. Velik je to uspjeh mladog Veočića koji je promijenio starosnu kategoriju i boksao u mlađim seniorima (17-18 godina, tri runde po tri minute),dok je prošle godine nastupao u mlađoj kategoriji boksajući tri runde po dvije minute.
Leon Majstorić do 64kg i Marko Peić do 81kg tijesno su izgubili od boksača Alžira.

Bravo dečki!