Slavonski Brod bit će domaćin velikom sportskom događaju, naime, od 16. do 18. prosinca ove godine u našem gradu održat će se finale Kupa Hrvatske u vaterpolu! Potvrdio je to dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza i proslavljeni hrvatski vaterpolist Perica Bukić, jučer u Slavonskom Brodu, prilikom sastanka s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, predstavnicima brodske Turističke zajednice te putničke agencije B-travel, koja se inače bavi organizacijom velikih sportskih događanja.

„Hrvatski vaterpolski savez nastoji podržati one sredine koji nisu centri vaterpola, poput Dubrovnika, Splita, Zadra, Šibenika, Rijeke…, nastojimo sport prošiti diljem Hrvatske, izuzetno nam je to važno, a već nekoliko godina razmišljamo da upravo u Slavonskom Brodu organiziramo nešto značajno. Tako smo u dogovoru s Vaterpolo klubom Marsonija na razini Upravnog odbora odlučili dogovoriti ovaj sastanak i razgovor s gradonačelnikom i Turističkom zajednicom vezano i uz njihovu želju da zajednički organiziramo finale vaterpolskog kupa, i muškog i ženskog polufinala i finala i to na Gradskim bazenima u Slavonskom Brodu, od 16. do 18. prosinca. U pregovorima smo i s nekoliko TV kuća oko izravnog televizijskog prijenosa. Bit ćže to prigoda Brođanima za susret s našim i zlatnim i srebrnim olimpijcima vaterpolistima i najboljim hrvatskim vaterpolo klubovima. Zaista želimo afirmirati vaterpolo u ovoj sredini. Vidjeli smo bazene, s određenim doradama, mislim da bi trebali udovoljiti zahtjevima organizacije finala kupa. Iskreno se nadam da će taj veliki sportski događaj biti i poticaj mladima koji vole sport da se počnu aktivno baviti i vaterpolom, jer to je jedan od najzdravijih i najzanimljivijih sportova. Još kad imate tako dobre bazene šteta je da nemate ozbiljan vaterpolo. Nadam se da će ovo biti poticaj i da VK Marsonija dođe na razinu više“, rekao je Perica Bukić.

Gradonačelnik Duspara također smatra da će finale vaterpolo kupa u prosincu u Brodu biti prilika i za afirmaciju i drugih sportova, jer imamo jedno od najfunkcionalnijih sportskih dvorana u kojima se mogu organizirati velika sportska natjecanja. Ujedno bi to bila i dobra promocija turističkih potencijala grada, jer sportski turizam u Slavoniji ima svijetlu perspektivu.

„Drago mi je da će Slavonski Brod, inače moj rodni grad, biti domaćin finala Hrvatskog kupa u vaterpolu, inače jedinog ekipnog sporta koji je u Riju ove godine osvojio olimpijsku medalju. Zahvalan sam svima koji sudjeluju u pripremama za taj veliki sportski događaj u Brodu, gradu koji ima jako dobru sportsku logistiku. Jedino što nedostaje smještajni su kapaciteti, a postojeći će i u ovoj prigodi biti krcati. Za organizaciju velikih događaja, i sportskih i poslovnih, Slavonski Brod treba imati više smještajnih kapaciteta“ naglasio je pak Dalibor Bilić, predsjednik predsjednik Uprave B travel agencije koja se kao dio grupacije B-Groups između ostalog bavi i razvojem sportskih projekata i novih tehnologija u turizmu i sportu, i kao takva službena je agencija mnogih sportskih saveza i klubova (Hrvatski vaterpolski savez, Hrvatski stolnoteniski savez, Hrvatski kuglački savez, Hrvatski ragbijaški savez, Hrvatski judo savez, Hrvatski mininogometni savez…).

Ivica Vlašić