jučer su na Gradskim bazenima u Osijeku odigrane uzvratne utakmice prvenstva Hrvatske za kategoriju Kadeti ( 2003 godište i mlađi ) i Mlađi kadeti ( 2004 godište i mlađi ). Tjedan dana prije u Slavonskom Brodu odigrane su prve utakmice u kojima je Vaterpolski klub Marsonia pobjedio Osijek sa 12:10, a u mlađim kategorijama su odigrali neriješeno 9:9 . Kako su oba kluba pobijedili trećeg sudionika skupine A osječku Mursu u oba susreta, Osijeku je trebala pobjeda od dva gola i više da osvoje prvo mjesto i plasiraju se na majstoricu sa pobjednikom skupine B u kojem su klubovi iz Zagreba, Siska i Varaždina.

U uzbudljivoj i napetoj utakmici domaćini su završili prvu četvrtinu vodstvom od 4:1, dok su gosti iz Slavonskog Broda dobili drugu sa 5:3 i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 7:6 za Osijek. Treće četvrtina je završila 6:5 za Brođane, pa se sa neodlučenim rezultatom od 12:12 krenulo u zadnju četvrtinu. Dvije minute prije kraja VK Osijek je vodio sa 15:13, ali sretno i spretno VK Marsonia je zabila još dva gola i utakmica je završila neriješenim rezultatom 15:15.

Kao i prošle godine kada je jedna utakmica završila neriješeno, a jedna pobjedom Brođana dalje su se plasirali mladi vaterpolisti Marsonije. Ekipa Osijeka se pokazala kao čvrsta i homogena ekipa i slijedećih par godina ćemo sigurno više puta uživati u dvoboju ove dvije izjednačene momčadi.
Osječani su predvođeni sa dva mlada i talentirana igrača Filipom Likar ( 5 golova ) i Davidom Milas ( 4 gola ) zatvorili najboljeg strijelca Marsonije Filipa Kolesarića koji je zabio samo jedan gol. Zato je kod Brođana svoju najbolju utakmicu odigrao Noah Klem koji je postigao 10 golova. U strijelce su se još upisali Luka Baričević sa dva gola, a osim Filipa po jedan gol su zabili i Leon Baričević te Jozef Lekaj. Veliki doprinos su dali i golman Nino Grabovac te igrači Marin Bošnjak, Patrik Mrkalj, Štefan Dankić, Leo Ivezić, Gabrijel Čorak i Luka Vrbljančević.

U kategoriji Mlađi kadeti, Osječani su nastupali sa 3 starija igrača tako da je utakmica registrirana sa 5:0 za VK Marsonia.
U obje kategorije VK Marsonia je osvojio prvo mjesto i plasirao se na završnicu Prvenstva Hrvatske gdje nastupaju i sa kategorijom Nade i Škola vaterpola. Ovim rezultatima su nastavljeni prošlogodišnji uspjesi koji pokazuju da se trenutno najbolji vaterpolo u Slavoniji i šire vezano za mlađe kategorije igra u Slavonskom Brodu.