Članovi hrvatske kajak-kanu reprezentacije nastupili su ovoga vikenda, u pratnji trenera Igora Krajine, na jakoj međunarodnoj regati u talijanskom Auronzu. U sastavu reprezentacije bili su Marko Jelkić i Emanuel Horvatiček (KKK „Belišće“), Josip Lenac (KKK „Hrvatska Kostajnica“), Marin Lipovac i Fabio Folvarek (KKK „Olimpik“), Rafael Kolundžić (KKK „Oriolik“) te Vanesa Tot i Darko Erceg (KKK „Marsonia“). Na regati su postigli odlične rezultate osvojivši ukupno 12 medalja; od toga, čak 8 medalja – 6 zlata i 2 srebra – osvojili su mladi kanuisti iz naše županije!

Najuspješnija je bila kanuistica Marsonije Vanesa Tot koja je u juniorskoj konkurenciji doveslala do čak 3 zlatne medalje – na svim dionicama na kojima je veslala (200m, 500m i 1000m). Kanuistički dvojac Darko Erceg-Rafael Kolundžić osvojio je 2 zlatne medalje na dionicama od 1000m i 200m te srebrnu medalju na dionici od 500m u konkurenciji mladića do 16 godina. Kanuist Marsonije Darko Erceg briljirao je u utrci kanua jednokleka na 200m te osvojio još jedno zlato ispred srebrnoga kanuista Oriolika Rafaela Kolundžića.
2 srebrne medalje osvojio je junior Josip Lenac u kajaku jednosjedu na dionicama od 500m i 1000m. Brončanu medalju osvojio je senior Marko Jelkić u kanuu jednokleku na dionici od 200m te srebrnu u kanuu dvokleku s partnerom Emanuelom Horvatičekom na istoj dionici.
Svim članovima reprezentacije iskreno čestitamo na odličnim utrkama i osvojenim medaljama!

Izvor: KKK „Marsonia“