U nedjelju (23.09.2018.) je u dvorani Brod odigran 1. krug 1. HMKRL Istok za mlađe kadete (2004/05 godište). Brođani su ugostili vršnjake iz RK Viro Virovitice i RK Nova Gradiške. U prvom susretu protiv vršnjaka iz RK Viro Virovitice odigrana jejedna dobra i neizvjesna utakmica, a pred sami kraj susreta Brođani prelaze u vodstvo i upisuju pobjedu rezultatom 22:19 (11:13).
Drugu utakmicu Brođani su igrali protiv ekipe iz RK Nova Gradiška i u nijednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje. Utakmica je završila rezultatom 19:14 (13:3 poluvrijeme). U obje utakmice istaknuli su se M. Bajan, F. Jurišić i J. Marić. Trener Ivan Janjić dao je priliku svim igračima.

Poslije mlađih kadeta došao je red i na ekipu seniora. Odigrali su prijateljsku utakmicu s bivšim prvoligašem ekipom iz Nove Gradiške.
Utakmica je uglavnom protekla u vodstvu Brođana između tri do četiri gola razlike. Pred sami kraj utakmice Brođanima pada koncentracija, a gosti iz Nove Gradiške izjednačili su na 24:24. Brođani su u neizvjesnoj završnici ipak došli do pobjede 27:26.
Trener Saša Sertić dao je priliku svim igračima, a cijelo drugo poluvrijeme na golu Brođana stajao je kadet Ivan Rakić i opravdao ukazano povjerenje.