Tečaj društvenog plesa

Dolazak toplog vremena i proljeća znak je za početak novog ciklusa obuke u plesnim vještinama Plesnog studija Merlin, sekcije za društvene plesove Rekreativno plesnog centra Slavonski Brod. Svake godine u period od rujna do srpnja ova škola organizira 3 tromjesečna tečaja plesa, na kojima polaznici uče prve korake u valceru, discofoxu, slowfoxu, cha cha cha, rumba, tangu, jiveu, salsi i bachati.
Voditeljica tečaja je poznata brodska instruktorica Gordan Mesić, plesačica sa 30 godina plesnog i 20 godina pedagoškog iskustva na plesnim podijima. Pod budnom paskom popularne gospođe Goge, prve plesne korake su svladale stotine brođana a društveni plesovi su ponovo počeli zadobivati onaj značaj koji su nekad imali u ovom gradu, u doba naših roditelja i djedova i baka.
Društveni ples ima cijeli niz pozitivnih učinaka na plesače. Podiže opću razinu tjelesne kondicije, gipkost I snagu. Izuzetno dobro troši kalorije i pridonosi regulaciji tjelesne težine. Potiče lučenje hormona sreće I zadovoljstva te izaziva osjećaj euforije koji traje satima nakon treninga.
Još su važniji društveni efekti. Ples u paru podiže samopouzdanje, potiče komunikativnost i olakšava društvenu integraciju. Kao važan dio opće kulture , pridonosi izgradnji cjelovite ličnosti. Zato je važan dio plesne obuke i plesni bon ton. Tijekom godina, u plesnom studiju Merlin smo svjedočili stvaranju brojnih trajnih prijateljstava pa i nekolicini brakova začetih na plesnom podiju.
Škola plesa se održava u dvorani mjesnog doma Budainka, Zagrebačka 51, ponedjeljkom i srijedom od 21.00-22.00. Atmosfera na tečaju je opuštena, srdačna i prijateljska. Iako je poželjno, nije nužno da se polaznici prijave u paru. Više informacija možete saznati na adresi www.rekreativnoplesniklub-salsa-sb.hr ili na tel: 098 769 964

Salsa početnički tečaj

Već desetak godina u našem je gradu aktivna skupina plesnih entuzijasta koji plešu i promoviraju Salsu, planetarno popularni latinoamerički ples kubanskog porijekla. Ovaj žestoki, razigrani I neodoljivo šarmanti ples je u nekoliko desetljeća osvojio cijeli svijet I snažno pridoneo popularizaciji plesne kulture.
Slavonski Brod je postao važan centar ovog plesa u našoj zemlji. Iz plesnog kluba Salsa SB, salsa sekcije Rekreativno plesnog centra Slavonski Brod, ponikli su brojni salserosi, plesači salse. Svoje plesne vještine demonstriraju na sve učestalijim plesnjacima koji se ponovo vraćaju u Slavonski Brod.
Zato je odlična vijest da Salsa SB ovih dana pokreće novi tečaj salse za početnike. Treninzi se održavaju utorkom u mjesnom domu Antun Mihanović na Bloku B. Instruktorski dvojac se sastoji od dvoje iskusnih salserosa, vještih i energetičnih animatora, veterana Brodske salsa scene Ivana Iljazovića I Đane Kljajić.
Treninzi obuhvaćaju osnove koraka, držanja, vođenja, slušanja glazbe te učenje brojnih plesnih figura. Iskusniji plesači, koji se u klubu okupljaju četvrtkom od 20.00-22.00 , uz napredne figure će zaplesati i Ruedu, vrlo atraktivan i slikovit grupni način plesanja Salse.
Salserosi su vedri, druželjubljivi i pozitivni ljudi, u čijem se društvu svatko osjeća poželjno i ugodno. Salsa je dinamičan ples uz koji će te brzo steći dobru kondiciju i izgubiti kilograme. Više informacija možete saznati na adresi www.rekreativnoplesniklub-salsa-sb.hr ili na tel 098/996-1564