Polako se igraju završna finala igara mladih u pojedinim sportovima,a već od 18.06. počinje državna završnica u graničaru,atletici i tenisu u Savudriji i Umagu. Tako u prvom vlaku za Savudriju su svoje mjesto našli “Plavopoljci plavoljupci” 2008 g.,atletika Sara Brajković,Josipa Nikolić,Rafael Ergotić i Marko Sedlić, dok će u drugom vlaku koji kreće 22.06. mjesto naći dvije mlađe ekipe 2010 g. iz Slavonskog Broda “Vatrene lopte” iz Đure Pilara i brodski graničari iz A.Mihanović.
Nakon Savudrije finale se nastavlja u matičnom gradu Splitu gdje od 01.08. kreću državna finala u ostalim sportovima. U Split su iz Slavonskog Broda finala osigurali košarkaši 2005 g. Fisija, 2003 g. The heat, a od cura ekipa Brod. Najveći broj sudionika okupio je Coca Cola Cup u malom nogometu koji se u nekoliko navrata održavao na Š.R.C. Klasije, a najbolji su bili 2001 g. DC San Marco i u 2004 g. Brod 04. U prostorijama Hvidre održano je šahovsko natjecanje gdje su najuspješniji bili Petra Karij i Petra Jeđut,te Dominik Milinković i David Martinović. U dvorani Vijuš održano je regionalno natjecanje za odbojkaše i odbojkašice a najuspješniji su bili odbojkaši iz Osijeka ,Žok i Aok Osijek te Mursa. U sportskoj dvorani V.Nazor održano je natjecanje u stolnom tenisu ,a u Split putuju Matija Zirdum, Enio Funes i Karlo Filković,a u ženskoj konkurenciji Rita Stipanović, Petra Ratković i Laura kovačević.
Sa završnicama u malom nogometu za najmlađe do 12 g.i odbojkom na pijesku dobit ćemo ukupan broj brodskih ekipa i pojedinaca koji putuju na veliko finale u Split. Finale se održava u nekoliko smjena po 3 dana od 01.08. do 16.08.,a krajem kolovoza u Splitu se održavaju međunarodni dani kada se priključuju i natjecatelji iz Srbije i Bosne i Hercegovine.