Vaterpolski klub Marsonia sve više napreduje i u igračkom smislu, ali i u organizaciji raznih turnira na gradskim bazenima. Sljedeći turnir na rasporedu je 2. travnja pod nazivom "Malik Tintilinić" za kadete rođene 2002. godine i mlađe. Sudjelovat će 6 klubova, Marsonia, Siscia iz Siska, Zagreb, Garestin iz Varaždina,  Mursa iz Osijeka i Dabar iz Sarajeva. 

"Ekipe će biti podijeljene u dvije skupine gdje će igrati svatko sa svakim, a potom će biti odigrane utakmice za 5., 3. i 1. mjesto. Izvlačenje je prije samog turnira", kaže predsjednik VK Marsonia Zdravko Aladrović.

Ujedno poziva sve zainteresirane starije građane na vaterpolo, petkom od 20 do 20 sati i 45 minuta, ali i one mlađe u školu vaterpola. 

"U pitanju su godišta 2005. do 2008. I u plivačkom klubu je dosta djece, pa neki koji su više za kolektivni sport dođu u naš klub. Svi zainteresirani se mogu javiti svaki dan na bazenima od 16 do 20 sati s desne strane u prostorijama kluba gdje je trgovina sportske opreme", ističe.

Najavio je i ponovni dolazak hrvatske vaterpolske reprezentacije U-15, a stalno traju pregovori i za dolazak prve vaterpolske vrste, popularnih barakuda. Vjeruje da ćemo ih jednom i vidjeti na gradskim bazenima. 

Sve je više i plivačkih natjecanja, ovog vikenda je klupsko natjecanje Plivačkog kluba Marsonia, a u svibnju nas očekuje još jedan jaki turnir u našem gradu. Za sada još detalji nisu poznati.