Danas, u 14 sati, započela je prva biciklijada općine Oriovac. Ova biciklijada održava se na inicijativu Kreativne udruge mladih „Limes“ iz Slavonskog Kobaša, a uz partnerstvo i sponzorstvo općine Oriovac.
Kao što su iz udruge Limes i najavili, biciklijada je rekreativnog karaktera, a trenutno broji 150 sudionika koji su na putu do prvog punkta – Oriovačkog parka, gdje će ih članovi DVD-a Oriovac dočekati sa vodom kako bi se sudionici okrijepili. Zatim slijede mjesta Kujnik, Malino, Lužani gdje je i drugi punkt ove biciklijade. U parku u Lužanima članovi DVD-a Lužani su također priredili osvježenje za sve sudionike. Nakon kratkog odmora u Lužanima kreće se prema cilju ove biciklijade, parku u Slavonskom Kobašu, gdje je organizirana zakuska za sve sudionike.

Cilj ove biciklijade je povezati sve mještane općine Oriovac te sve ljubitelje dobre zabave, sportskog i zdravog života.
U ime svih članova Kreativne udruge mladih „Limes“ zahvaljujem se općini Oriovac što je podržala želju za druženjem, rekreacijom i zdravim načinom života. Također se iz Limesa zahvaljuju DVD-u Oriovac i DVD-u Lužani koji su pomogli u organizaciji i realizaciji.

U udruzi Limes se nadaju kako ova biciklijada postati tradicijom općine.