U Bugarskoj se od  2. do 7. travnja 2018. godine održava međunarodni turnir "International Youth and junior boxing tournament Emiljecev Sofia 2018".  Na turniru će se boriti 160 boksača iz 17 država, s čak pet kontinenata, Nastupit će reprezentativci Sjedinjenih Američkih Država, Kazahstana, Argentine, Ukrajine, Alžira i mnogih drugih. Turnir se održava u spomen na Emila Jecheva, jedne od najznačajnijih figura bugarskog boksa i sporta općenito.
Ove godine, po prvi puta, Bugarska boksačka federacija proširila je pozivnicu ne samo za muške mlađe  seniorske momčadi, već i za juniorske ekipe, u nadi da će neki od najmlađih boksača iz različitih zemalja svijeta, imati priliku sudjelovati na turniru i dobiti priliku da se poboljša boreći se među jakom konkurencijom.
Hrvatski boksački savez s ponosom može reći kako je ove godine na turnir poslao četvoricu mladih i perspektivnih boksača iz svojih redova, a zanimljivo je da su trojica Brođani.
Za reprezentaciju Hrvatske tako će ovoga tjedna iz boksackog kluba  Brod u olimpijskim disciplinama boksati Leon Majstorić do 64kg, Gabrijel Veočić do 75kg te Marko Peić do 81kg.
Svu četvoricu vodi izbornik Pero Veočić koji ističe kako će ovaj izrazito jaki turnir pokazati u kakvoj su formi dečki pred nadolazećim europskom prvenstvu koje je na rasporedu 17. travnja 2018 u Italiji.

Piše: Matea Čelebija