Jučer je u dvorani Vijuš odigrana utakmica 4. kruga kadetske WABA lige u kojoj su snage odmjerili Brod na Savi i Trešnjevka.

Brod na Savi - Trešnjevka 2009 52:65 (14:8, 6:20, 11:22, 21:15)

Bila je to utakmica bez opterećenja i imperativa rezultata, u koju su naše cure ušle odlično i dobile prvu četvrtinu no kako je utakmica išla dalje, primjetno je bilo koliko je ekipa gošći iz Zagreba kvalitetnija svojom širinom izbora igračica. No bilo je zanimljivo vidjeti kako su ekipe pokušavale iskoristiti svoje prednosti i prikriti mane, tako je ekipa Trešnjevke tražila igru bliže obruču budući je dominirala visinom, dok je Brod na Savi pokušao trkom i agresivnom obranom osvojiti što više lopti, te u tranziciji ostvariti što više poena. Kroz tu igru došli smo i do zanimljivih pojedinačnih ostvarenja od kojih valja izdvojiti na svakoj strani po jednu igračicu. Izuzetnu Editu Poljac na strani BNS-a kojoj su tek 2 asistencije nedostajale za nesvakidašnje ostvarenje četverostruko dvostruko, naime Edita je postigla 27p, 13s, 11ul i 8as uz valorizaciju 33
U isto vrijeme je na strani Trešnjevke bila izuzetno raspoložena Patricija Perić sa 24p, 14s, 5as uz valorizaciju 31.

Prava je šteta što naše cure iz razloga zakašnjele domaće kadetske lige moraju odustati od daljnjeg natjecanja u ovom vrlo kvalitetnom međunarodnom natjecanju, tim prije jer je Edita Poljac na prvom mjestu kao najbolji strijelac i asistentica dok je po valorizaciji druga, a Marija Fastić Pajk je 2. u rubrici skokovi. BNS mora odigrati u regionalnoj kadetskoj ligi 8 utakmica u mjesec dana, a uz to morat će uskoro krenuti i juniorska kao i mlađe kadetska liga Slavonije i Baranje ukoliko se misli stići konkurirati za državne poluzavršnice. Uz sve to već idućeg vikenda nastavlja se i A1 seniorska liga gdje naše cure dočekuju ekipu Raguse.