U nedjelju 26.03. u Podsusedu, u organizaciji ARRK Panda iz Zagreba, održano je tradicionalno kvalifikacijsko natjecanje u akrobatskom rock'n'rollu "ZAGREB OPEN 2017". ŠPK Top dance je sudjelovao sa 45 natjecatelja u 5 kategorija. Mladi sportaši iz ovog najstarijeg brodskog kluba ostvarili su ulazak u finale u 4 kategorije, a u tri su se okitili odličjima.

Rezultati po kategorijama:

Mini parovi:
2. mjesto Mihaela Rajić - Marko Sedlić
3. mjesto Žana Kovač - Filip Mileusnić

Mini formacije 3:
3. mjesto PINK LADIES (Ema Marić, Klara-Ana Mandić, Leona Mažuran-Đurić, Ema Kristina Vinković, Gala Brezičević, Lucija Funarić, Laura Šaravanja, Marija Sojčić, Lucija Antolović, Dora Vučković i Karla Živković )

Mini formacije 2
1. mjesto HARD BREAK (Ema Radman, Ana Jozić, Erin Princip, Mia Vrkljan, Anamaria Opačak, Dragana Prgomet, Anamarija Soldan, Magdalena Prgomet Abramović, Anja Živković, Karla Štrbac, Ivona Rašić, Suzana Kovačević, Antonela Vuković i Petra Bilokapić)
2. mjesto PINK STARS (Nina Bajan, Elizabeta Pipun, Mirna Čeliković, Lea Kolobarić, Marta Novotny, Magdalena Bakunić, Anamarija Prgomet-Abramović, Petra Kruljac, Lucija Ćirić i Lea Garić)

Mlađi juniori 1
11. mjesto Petra Grgić - Gabrijel Jelić

Mlađi juniori 2:
6. mjesto Beata Sabo - Ivano Pejić
22. mjesto Rea Bumbić - Teo Funarić

I ovaj puta članovi Top dancea su pokazali svoju dominaciju u formacijskim kategorijama. Naime, nakon naizmjeničnih pobjeda Hard breaka i Pink starsa na prošlim natjecanjima, ovaj puta su pobijedile HARD BREAK, dok su tik do njih na drugom mjestu, plasirale se malo mlađe PINK STARS. Svoju prvu medalju, već na drugom natjecanju osvojili su Žana Kovač i Filip Mileusnić, a prvi plasman u finale u svojoj karijeri ostvarili su Beata Sabo i Ivano Pejić.

Natjecatelje su za natjecanja pripremali treneri Patricia Mostarkić, Maria Vinković i Igor Vinović. Na natjecanju ih je vodila Patricia Mostarkić, dok je ostala trenerska ekipa vodila natjecatelje na natjecanju "Kup otoka" u Saint Petersburgu gdje su također ostvareni odlični rezultati.

Slijedeće natjecanje je 2. Kup Hrvatske u Zagrebu 08.04. gdje će klub također sudjelovati u punom sastavu.

Top dance će ove godine u svom gradu organizirati tri natjecanja. Prvo će se održati 06.05. pod nazivom "1. OTVORENO PRVENSTVO SLAVONSKOG BRODA". Novi tip natjecanja na kojem će sudjelovat više država u 7 formacijskih i 7 kategorija sportskih parova.

11.11. Top dance u Slavonski Brod dovodi svjetsku elitu u kategoriji juniorskih ženskih formacija. Naime tada će se uz tradicionalni "SLAVONIJA OPEN 2017", održati po prvi puta u ovom dijelu Europe, SVJETSKO PRVENSTVO U AKROBATSKOM ROCK'N'ROLLU ZA JUNIORSKE ŽENSKE FORMACIJE. Uz najbolje sportaše iz Hrvatske u svim kategorijama koji će se boriti za titulu pobjednika Kupa Hrvatske za 2017. godinu, u posebnoj kategoriji formacija sudjelovat će petnaestak država koje će se boriti za titulu Svjetskog prvaka u kategoriji juniorskih ženskih formacija.

Izvor: ŠPK TOPDANCE