Od 02.-10. rujna 2017. godine održano je WAKO Europsko kadetsko i juniorsko prvenstvo za 2017. godinu u Skopju, Republika Makedonija. Na prvenstvu je nastupilo 1563 natjecatelja iz 37 zemalja.

Kroz niz natjecanja i državna prvenstva svoja mjesta u juniorskoj reprezentaciji izborio je Tomislav Katušić. Tomislav je svoje pripreme odradio u kolovozu trenirajući i po dva puta dnevno po nesnosnim vrućinama. Veliki trud i zalaganje odrekavši se svih blagodati ljetnih praznika kako bi što spremniji otišao na Europsko prvenstvo. Nastupao je u disciplini light contact -63 kg. U njegovoj kategoriji bilo je 20 natjecatelja i sva četiri natjecatelja nositelji medalja s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

U prvoj borbi dobiva protivnika iz Italije. Prva runda je bila više ispitivanje protivnika bez riskiranja. U drugoj i trećoj rundi Tomislav ubacuje u veću brzinu i stvara osjetnu bodovnu prednost kod sva tri sudca i pobjeđuje jednoglasnom odlukom.
Druga borba protiv protivnika iz Mađarske, koji je bio dosta jači fizički i viši. Prva runda je također bila više ispitivanje protivnika i završava podijeljenom odlukom sudaca. U drugoj rundi Mađar prelazi u blagu prednost. Treća runda potpuno otvorena gdje Tomislav kreće na sve ili ništa kako bi dostigao bodovnu razliku. Na žalost ne uspijeva te Mađar odnosi pobjedu i odlazak u polufinale a Tomislav porazom ostaje na 5. mjestu.

Iako bez medalje opravdao je svoj nastup u reprezentaciji, dobio još jedno iskustvo više te kroz nadolazeće bodovne turnire i nastupom na državnom natjecanju na godinu nadamo se opet ulasku u reprezentaciju i većem uspjehu.
U studenom ove godine bi i naš senior Kristijan Katušić trebao u sastavu reprezentaciji otići na Svjetsko seniorsko prvenstvo u Mađarsku ako uspije uskladiti trening i obaveze na fakultetu. 

Izvor: KBK Omega