Proteklog vikenda u organizaciji Tenis kluba Brod organiziran je povijesni prvi ITF turnir u Slavonskom Brodu – Seniors open 2015. Okupilo se pedesetak igrača, od kojih su uz domaće snage nastupili i gosti iz nekoliko europskih zemalja, a jedan igrač stigao je čak i iz SAD-a. Igor Avramović, predsjednik TK Brod i direktor turnira nam je rekao nešto više o samoj organizaciji, rezultatima i dojmovima o turniru

Moram reći da smo jako ponosni i sretni što je Međunarodna teniska federacija po prvi put dala našem klubu priliku da organizira jedan ovakav turnir. Iako je ovaj turnir u kategoriji veteranskih, nije ga lako dobiti i organizirati. To nije nimalo jednostavno, treba postojati i interes, kritična masa igrača i infrastruktura koja može sve to organizirati, što mi definitivno kao klub koji funkcionira 29 godina, možemo odraditi i u organizaciji kluba i u natjecateljskom dijelu priče.

Koliko ovakvi turniri znače u svijetu tenisa?

– Puno. Ono što daje posebnu težinu ovom turniru jest da smo ove godine u naš grad doveli igrače iz mnogih zemalja, čak i jednog Amerikanca iz Colorada, Richarda Besta, koji je na kraju i osvojio turnir u kategoriji 55 plus. Igrom slučaja našao je ovaj turnir na internetu, došao u Brod i na kraju osvojio turnir. Imali smo igrače iz svih krajeva Europe, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Srbije. Dokazali smo da smo sposobni organizirati ovako zahtjevan projekt, a mislim da to jako puno znači i za naš grad i županiju.

Sudeći po dojmovima sudionika, gostujućih igrača i sudaca, klub je odlično organizirao turnir?

– Tako je, može se reći da smo položili ispit. Dobili smo puno pohvala i od sudaca, izuzetno su zadovoljni organizacijom, dobili smo visoke ocjene, nadam se da ćemo nagodinu dobiti i viši rang natjecanja, a najvažnije je da ćemo u budućnosti biti dio ITF toura u Europi. Mislim da je to sjajna vijest i za naš grad i županiju i jedan kamen temeljac za lijepu budućnost. Nažalost, još uvijek postoji percepcija o tenisu kao elitnom sportu, ali ja vam moram reći da je to daleko od istine, socijalna struktura članova kluba, a ima nas oko 200, apsolutno pokazuje da se radi o opće prihvaćenom sportu, na zadovoljstvo svih nas u klubu.

Nekoliko riječi o najboljim pojedincima na turniru?

– Prije svega moram reći da su na ovakvim turnirima nagrade isključivo sportske. Inače, bilo je 48 natjecatelja. U kategoriji 35 plus, u domaćem finalu je Ivan Škrinjar pobijedio Jasmina Hasića. U kategoriji 40 plus Davor Vukelić pobijedio je Peju Matkovića. U kategoriji 45 plus Ivan Krajnović je pobijedio Krešu Gačića. U kategoriji 50 plus imali smo dva igrača iz Mađarske, Doboši je pobijedio Atilu Bartu. U kategoriji 55 plus Amerikanac Richard Best je pobijedio Željka Omazića iz Srbije, Best je i ukupni pobjednik turnira. U kategoriji 60 plus Grško je pobijedio Nenada Cvjetkovića. U kategoriji 70 plus imali smo Stanka Bicka i Petra Mirića koji je ujedno predsjednik Hrvatskog teniskog saveza veterana, pobjednik je bio Stanko Bick.

Dobili ste još jedno lijepo priznanje od teniske organizacije

– Da, moram reći da smo izašli u ITF-ovom godišnjem kalendaru, odnosno almanahu za 2015. godinu. Nismo mogli vjerovati kad nam je gospodin Mirić pokazao ovogodišnji almanah. To je dokaz da imamo i znanje, kvalitetu i energiju za organizaciju ovakvih turnira. Ono što je sigurno jest da će se ovaj turnir nastaviti i iduće godine, prema svim povratnim informacijama koje imamo, pokazali smo se kao vrhunski domaćini. Svi su obećali da će se vratiti i dogodine.

Pobjednik turnira Richard Best, oduševljen je organizacijom i kvalitetom turnira

– Sretan sam zbog pobjede, pogotovo zato što sam igrao s odličnim igračima, i imao sam i dosta sreće. Turnir sam pronašao na internetu i jako mi je drago da sam došao. Inače, nadao sam se da ću igrati u parovima, da se ne moram previše kretati. Ekipa u klubu je sjajna, posebno mi se sviđa što se nakon tenisa ekipa druži i dobro zabavlja, to je kod nas u Americi nezamislivo. Grad mi se jako sviđa, ostajem još večeras, ali ću se sigurno vratiti, a dovest ću i svoje prijatelje.

Pohvale TK Brod na odličnoj organizaciji i promociji, ne samo tenisa kao sporta, nego i našeg grada i županije.

Izvor: Radio Slavonija