U subotu je nastavljeno natjecanje u HEP Superligi, dok su u nedjelju OŠB Veterani također odigrali svoje ligaške susrete, a najmlađi članovi bili su uspješni na 3. Otvorenom turniru regije.

U subotu je u Sl. Brodu odigran susret 8. kola Superlige između Obrtničke škole i koprivničke Podravke. Iako favoriti na papiru, “obrtnici” su morali maksimalno odraditi posao kako si ne bi zakomplicirali život prije zimske stanke. Susret je otvorio Josip ARBANAS sigurnom 3:0 pobjedom protiv gostujućeg igrača Matije STOJANOVIĆA. Nakon toga, prvi igrač gostiju Neven SAMAC poravnava rezultat svladavši Dominika ZELJKA s 3:1, a prednost “obrtnicima” prije para donosi Alen JALŽABETIĆ uvjerljivom pobjedom (3:0) protiv Danijela JURAŠIĆA. Jednako siguran bio je i par Zeljko/Arbanas protiv gostujuće kombinacije Samac/Jurašić da bi tek peti meč ponudio ponajviše drame i preokreta. Naime, Arbanas je poveo s 1:0 u setovima da bi potom Samac relativno lako dobio iduća dva te je izgledalo kako se gosti ipak vraćaju u susret. Međutim, Josip to uspijeva okrenuti te s 11:7 i 11:9 dobiva sljedeća dva seta i tako donosi pobjedu “obrtnicima” nakon više od mjesec dana. Prije zimske stanke ostalo je još jedno kolo koje je na rasporedu idućeg vikenda, a u kojem će igrači trenera Latinovića gostovati na samom jugu Hrvatske – u Dubrovniku.

U dvorani Obrtničke škole u nedjelju je odigran 3. Otvoreni turnir stolnoteniske regije zapad za najmlađe kadete i klince. Na turniru su nastupila i dvojica “obrtnika”, a obojica su se okitili odličjima. Naime, u kategoriji klinaca vrlo suvereno Karlo FILKOVIĆ osvojio je 1. mjesto, dok je u najmlađim kadetima Viktor MARINIĆ zauzeo 2. mjesto. Odigrana je i apsolutna kategorija u kojoj su zajedno nastupili i klinci i NMK. U toj su kategoriji Viktor i Karlo podijelili 3. mjesto.

OŠB Veterani su također u nedjelju odigrali gostujuće susrete 8. i 9. kola 2. HL u Sibinju i Kaniži. Unaprijed se znalo da su to jedna od najtežih gostovanja u sezoni te se od Veterana niti nisu očekivale pobjede. U prvom su meču tako Veterani poraženi s maksimalnih 4:0, dok su u meču protiv Posavca upisali poraz 1:4 (pojedinačna pobjeda Antonia NOŽINE). Ako želite detaljnije pogledati tijek meča, dostupni su zapisnici, a tu su i statistike Veterana kao i križna tablica sa svim rezultatima. Veteranima su još preostala dva susreta prije zimske pauze, a oni su na rasporedu 17. prosinca kada će u Sl. Brodu gostovati novogradiški Strmac te Novska.

Izvor: STK Obrtnička škola