U subotu je četvrtim krugom nastavljeno natjecanje u 1. HL – istok, a prva momčad Obrtničke škole – Brod bila je domaćin petrinjskoj Mladosti. “Obrtnici” su i ovaj meč odradili na visini zadatka, a po prvi puta ove sezone u 1. HL – istok priliku je dobio i Antonio GAVRAN.

Susret su otvorili Matej MAMUT i Ivan KNEŽEVIĆ, a u meč je bolje ušao Mamut koji bez problema osvaja prvi set. Međutim, Knežević se pokreće i dobiva drugi set te u neizvjesnosti drži Mamuta i treći i četvrti set, ali Matej uspjeva prevagnuti meč na svoju stranu i pobjeđuje rezultatom 3:1 za vodstvo “obrtnika” od 1:0. Nakon tog meča uslijedio je Gavranov debi ove sezone, a s druge strane mu je bio prvi gostujući reket Alen ANUŠIĆ. Gavran u fiksu gubi prvi set, ali dobiva sljedeća dva te opet u fiksu gubi četvrti. U petom setu Gavran je kod rezultata 10:6 za Anušića spasio 4 meč lopte te u potpunosti preokrenuo rezultat i slavio s 12:10, odnosno 3:2 u setovima. Zatim je Marko MAJSTOROVIĆ bez većih problema bio bolji od Robreta RAMUŠĆAKA rezultatom 3:0, da bi točku na “i” stavio par Mamut/Majstorović koji je također s 3:0 bio bolji od gostujuće kombinacije Anušić/Ramušćak za novu pobjedu “obrtnika” i nastavak pozitivnog niza koji traje od početka sezone. Naime, “obrtnici” su trenutno vodeća momčad lige s omjerom 6/0, a do kraja polusezone imaju još tri susreta.

Isti dan odigran je i treći turnir Kadetske lige koji se održao u dvorani OŠ Vladimir Nazor. Međutim, nedolaskom momčadi Pitomače i Slatine turnir je doživio razne promjene. OŠB 1 (Filip KRAJINA, Mateo MITROVIĆ, Milan KOVAČEVIĆ i Marin ANAKOVIĆ) upisala je tako pobjedu bez borbe protiv Slatine 1, dok su sa čistih 5:0 bili bolji od Bjelovara 2. Dogovorom ekipa OŠB 1 je odmah odigrala i susrete četvrtog turnira protiv Novske (pobjeda 4:1) odnosno Kutine (pobjeda 5:0) kako bi se izbjeglo putovanje, dok će meč s Graničarom biti odigran naknadno. OŠB 2 (David PEČUVČIĆ, Mladen KOLESARIĆ, Matej BOŠNJAKOVIĆ, Gabrijel KOLGJERAJ i Luka BOŠNJAKOVIĆ) je pak pobjedu bez borbe upisala nad Pitomačom 2, a u redovnom susretu 8. kola Bjelovar 1 je svladao “obrtnike” rezultatom 5:0. Druga je momčad također unaprijed odigrala susrete protiv Bjelovara 2 i Novske i upisala dvije pobjede identičnim rezultatom (3:2), dok će susret s Graničarom također odigrati naknadno.

Izvor: STK Obrtnička škola