Stolnotenisači prve momčadi Obrtničke škole – Brod s punim se plijenom vraćaju s ovotjednih gostovanja u Čakovcu i Kotoribi u sklopu 5. kruga 1. HL – istok, a što je još važnije, kolo prije kraja osigurana je i titula jesenskog prvaka prve lige!

Odradili su “obrtnici” vrlo sigurno ova gostovanja upisavši dvije čiste i sigurne 4:0 pobjede uz ukupno samo 3 izgubljena seta u oba susreta. U prvom je meču protivnik bio MSTC Čakovec, a u prvoj se postavi drugi puta zaredom našao Antonio GAVRAN, međutim krenimo redom. Prvo je Matej MAMUT s 3:0 svladao Nikolu MAGDALENIĆA, da bi potom istim rezultatom Marko MAJSTOROVIĆ bio bolji od Matije STRBATA. Jedini neizvjesniji meč ovog susreta bio je onaj između Gavrana i Filipa PANIĆA. Naime, imao je domaći igrač vodstvo od 2:1 u setovima i prednost 9:7 u četvrtom setu, ali Gavran je odlučio zadržati stopostotni učinak ove sezone te je izvukao taj meč i slavio s 3:2. U igri parova nije bilo previše drame te je kombinacija Mamut/Majstorović s 3:0 bila bolja od domaćeg para Magdalenić/Panić za pobjedu ukupnim rezultatom 4:0.

Drugi susret ponudio je još manje dramatike od prvog što potvrđuje i činjenica da su “obrtnici” izgubili samo jedan set. Naime, domaćin je bio STK KOS iz Kotoribe koji je u prvom meču dana u napetom i dugom dvoboju svladao Graničar 4:3 što je vjerojatno i utjecalo na njihovo popodnevno izdanje. Susret je otvorio Majstorović 3:0 pobjedom nad Filipom RADMANIĆEM, da bi se istim rezultatom nadovezali Mamut protiv Davida ČUKULIĆA te Damir BOGDANOVIĆ protiv Stjepana ŠKODE. Točku na “i” stavio je par Mamut/Majstorović svladavši domaću kombinaciju Radmanić/Škoda rezultatom 3:1 za konačno slavlje “obrtnika” rezultatom 4:0.

Ovim su pobjedama stolnotenisači Obrtničke škole – Brod kolo prije kraja osigurali naslov jesenskog prvaka 1. HL – istok te su sa stopostotnim učinkom (8/0) daleko ispred konkurencije i na dobrom putu ka zacrtanom cilju, tj. osvajanju 1. mjesta i plasmanu u Superligu! Za detaljniji pregled današnjih mečeva možete pogledati zapisnike i ostale statistike, a dostupna je i križna tablica sa svim rezultatima.

U nedjelju je u dvorani Obrtničke škole odžano Ekipno i pojedinačno prvenstvo Slavonske regije – zapad za kadete, a ekipni dio natjecanja ujedno je bio i kvalifikacijski za plasman na Prvenstvo Hrvatske. Nastupili su “obrtnici” s tri momčadi i 9 igrača u pojedinačnom turniru. Nažalost, OŠB 1 je ostala na korak od plasmana na PH na koje se plasirala momačd Bjelovara svladavši “obrtnike” u finalu rezultatom 3:1. OŠB 1 (Juraj LOVRIĆ, Tomi STANIŠIĆ, Marin ANAKOVIĆ) je upisala 3 pobjede u grupi, 3:2 protiv Graničara, 3:0 protiv Kutine te 3:1 protiv OŠB 3 plasiravši se tako u polufinale. Tamo je prva momčad bila bolja od OŠB 2 rezultatom 3:1 te je zatim poražena od Bjelovara u borbi za PH. OŠB 2 (David PEČUVČIĆ, Milan KOVAČEVIĆ, Mateo MITROVIĆ) zauzela je 2. mjesto u skupini pobjedivši Lipu 3:0 i Strmac 3:1, dok su od Bjelovara poraženi 3:0, a zatim su poraženi u polufinalu od OŠB 1. OŠB 3 (Filip KRAJINA, Mladen KOLESARIĆ, Luka i Matej BOŠNJAKOVIĆ) nije uspjela proći skupinu. Oni su naime upisali pobjedu nad Kutinom rezultatom 3:0, ali su poraženi od OŠB 1 s 3:1 te Graničara 3:0.  

Izvor: STK Obrtnička škola