Do prije nekoliko godina bilo je nezamislivo da će netko iz Slavonskog Broda zaigrati u vaterpolskoj reprezentaciji Hrvatske.
To se upravo dogodilo ovih dana. Iz Hrvatskog vaterpolskog saveza stigla je pozivnica za pripreme U-15 hrvatske ženske vaterpolske reprezetacije za Riju Glas, 12-godišnju članicu brodskog ženskog vaterpolskog kluba Marsonia.
Ria je svojim zalaganjima i redom na treninzima, utakmicama i kampovima HVS-a zaslužila poziv Mije Šimunić, izbornice ženske hrvatske reprezentacije. Reprezentacija će se pripremati od 02. do 07. siječnja u Vukovaru, a nakon toga odlaze u Mađarsku.

Vaterpolo u Slavonskom Brodu je sve popularniji sport, a ova pozivnica za Riju je još jedan dokaz da uprava i treneri odlično rade svoj posao u VK i ŽVK Marsonia.
Nakon što je početkom ove godine trener Zdravko Aladrović postao pomoći trener U15 i U16 muških vaterpolskih reprezentacija, sada Slavonski Brod ima i prvog igrača hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Za sada nam je nezamislivo, ali možda na nekoj od sljedećih Olimpijskih igara za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju zaigra i neka igračica ili igrač iz Slavonskog Broda.