U subotu 09. rujna završava natjecateljska sezona 2016 / 2017 (sezona se računa od rujna 2016 do rujna 2017) utakmicom protiv VK Đakova. I prva utakmica u povijesti kluba, koja je igrana prije 5 godina i par dana, bila je upravo snjima pa onda je i lijepo da sezona iz snova završi s našim dragim susjedima i prijateljima.

Tijekom sezone su se natjecali u OSAM kategorija i odigrali 62 utakmice.

Godinu dana prije (sezona 2015 / 2016) su se natjecali u šest kategorija i odigrali 35 utakmica uključujući 2. Kup grada Slavonskog Broda gdje su igrali s dvije ekipe i na njemu odigrali 6 utakmica, ili sezonu 2014 / 2015 gdje su imali samo tri kategorije i odigrali ukupno 14 utakmica na što su bili jako ponosni, a i danas su kada se sjete svojih početaka. .

Možda bi trebali početi od početka, mjeseca rujna, ali događaj koji se dogodio u prosincu zaslužio je definitivno prvo mjesto. I krunu. Kluba. Uprave. Igrača. Roditelja. Predsjednik kluba Zdravko Aladrović kaže: 

Dana 3. prosinca 2016. u 17:30 sati na plivalištu Mladost u Zagrebu sastali su se u kvalifikacijama za Kup Hrvatske VK Jug CO iz Dubrovnika protiv VK Marsonia. Tada prvak Europe ( ove godine vice-prvak Europe ) protiv nas. Maloga kluba ( “koji će jednom biti veliki” kako kaže alfa i omega Sportskih novosti, gospodin Dean Bauer ) koji je sanjao ovu utakmicu. Duboki naklon. Prije utakmice. Za sve što su postigli u ovome divnom sportu. Početak utakmice. Trema, nervoza, čast, slika za povijest, neki naši igrači još nisu završili ni osnovnu školu protiv Prvaka Hrvatske, Europe, Svijeta. Ali gol. Za nas. Na semaforu stoji VK JUG CO – VK Marsonia 0:1 !!! Gledamo se u čudu. Samo dan ranije doživjeli smo masakr motornom pilom predvođeni Atilom – Bičem Božjim koji je upisao najveću službenu pobjedu u povijesti hrvatskog seniorskog vaterpola ( nitko mu nije objasnio da su većina kadeti, juniori i trči, trči pa senior). Igra se nastavlja, bajka traje. A nakon utakmice suze. Radosnice. Trinaest vitezova Juga s dva pomoćna trenera i gospodinom trenerom Kobešćakom odigrali su utakmicu u kojoj su pobijedili 21:13 !!! HVALA, vječno HVALA , svima u Jugu: igračima, trenerima, direktoru kluba, a posebno najvećem od najvećih : Vjeki Kobešćaku.

I onda sutra slična priča. VK Marsonia – OVK POŠK 13:21. Splite, Dalmacijo: HVALA. Dobili smo još jednoga brata. A mi ne zaboravljamo ! Mi smo slonovi.

E sada možemo na početak.

Nakon što smo organizirali na Poloju tradicionalno druženje za kraj sezone i početak nove,odlazimo u Sarajevo i osvajamo u kategoriji Mlađi juniori međunarodni turnir ” Dabar 2016″. Kakav početak sezone.

S kategorijom Nade ( 2005 godište i mlađi ) se prvi puta natječemo u prvenstvu i u Kupu Hrvatske. Osnivamo žensku ekipu koja je odigrala dvije utakmice protiv također novoosnovane ekipe Murse iz Osijeka. Naše dvije cure i nastupaju za njih na kadetskom prvenstvu Hrvatske. S tim ljudima u klubu imamo odličnu suradnju u muškoj , a sada i u ženskoj ekipi.

Organizirali smo završnicu Kupa Hrvatske za seniorke i seniore u Slavonskom Brodu. Četiri najbolje muške i četiri najbolje ženske ekipe igrale su tri dana završnicu na plivalištu Vijuš. A govorili su nam da je nemoguće. Ma nama nije ništa nemoguće. A onda smo organizirali feštu za VK Jug da im bar malo zahvalimo za onu utakmicu. Feštu kako samo Slavonci znaju organizirati uz domaće delicije i tamburaše. Provod za pamćenje. Neće ga još dugo zaboraviti. A nećemo ni mi. Ekstra.

Turnir ” Malik Tintilinić” u kategoriji Kadeti organizirali smo ove godine dva dana za šest klubova. Sudjelovali smo u kategoriji Mlađi juniori i ove godine na Božićnom turniru u Sisku. Za rođendan kluba 04. veljače odigrali smo tri utakmice između sebe u raznim kategorijama što ni ne računamo u ove 62 utakmice. Prikupili smo zajedno s Plivačkim klubom Marsonia od prodaje ulaznica 3.300,00 kn koje smo donirali za obitelj Brkić iz Sikirevaca koji su slabijeg imovinskog stanja.

Četvrtu godinu za redom organiziramo vaterpolsku divlju ligu pod imenom ” Klepetan”. Ove godine se igra u dvije subote. U kategoriji Veterani organizirali smo treće kolo turnira novoosnovane VAL lige, a poslije toga i druženje svih sedam klubova.

Doveli smo i mladu reprezentaciju Hrvatske na pripreme u Slavonski Brod. Drugi puta.

Ove sezone smo imali i dva naša člana 2003. godište u kampu HVS-a , jednog u kampu za 2004. godište, trenera u oba kampa u Šibeniku, pet djevojki i trenera u kampu u Zadru koji se prvi puta održavao za ženski vaterpolo.

Igrali smo ove sezone protiv Juga, Poška, Jadrana, Medvešćaka, Solarisa, Murse, ZPK, Garestina, Palade, Cavtata, Delfina, Zagreba, Opatije, Đakova, Mladosti, Dabra, Lošinja, Osijeka, Albamarisa, Orke, Kolpomorta, Vala, Magle 1975, Torpeda..

Igrali smo na plivalištima Utrina i Mladosti u Zagrebu, Rovinja, Šibenika, Zadra, Siska, Varaždina, Sarajeva, Đakova i Osijeka.

62 utakmice u 12 mjeseci, u prosjeku više od 5 utakmica mjesečno ili više od jedna tjedno. Vau.

Hvala vam svima. Prvenstveno roditeljima i sponzorima što ste ili smo uspjeli skupiti velike novce za odlazak Nada u Šibenik i Seniora u Zagreb.

Hvala svim igračicama i igračima, malim i velikima, trenerima, upravi, tajniku, prijateljima kluba. Hvala medijima na velikoj pomoći.

Hvala i vama koji ovo čitate i pratite naš i vaš klub da stvarno postanemo veliki.

Kako je rekla jedna mama kojoj su tri sina ( dva su još uvijek aktivna ) i suprug igrali u klubu: “Vi već jeste veliki”.

Napravili smo puno.

U subotu 09.09.2017 od 10:00 sati igramo 62 utakmicu. Zadnju ove sezone. Protiv VK Đakovo. Na našem plivalištu. Zaslužili smo da nas dođete gledati. Da nam zaplješćete. I mi vama. Nadamo se pobjedi. Dobili smo ih prije dva mjeseca 13:2. U slučaju pobjede prvi puta bi nakon šest sezona imali omjer pobjeda i poraza 3:3. Prošli tjedan smo dobili i Mursu u Osijeku 7:2. Prvi puta. Kakva sezona…

A poslije utakmice na Poloj. Da proslavimo svi zajedno kraj ove i početak nove sezone.

Ova je bila kao iz snova. 

Plivački i Vaterpolski klub "Marsonia" postali su nezaobilazni dio brodske sportske scene, a ugled u nacionalnom savezu potvrđuju u brojne pripreme nacionalnih selekcija te finale Kupa. 

Sretno u daljnjem radu!

Foto: Nikola Knežević/Soundset Brod