Danas su “obrtnici” nastupili na Ekipnom i pojedinačnom prvenstvu regije za kadete u Požegi dok je seniorska momčad nastupila na 23. Memorijalu “Robert Sesar” u Pleternici.

Seniorska je momčad, u sastavu Antonio GAVRAN, Tomislav ŽUPAN i Stjepan BOŠNJAKOVIĆ, nastupila na već jubilarnom 23. Memorijalu “Robert Sesar” u Pleternici. Na tom se turniru igra samo ekipno natjecanje a turnir je zatvrenog tipa, tj. nastupaju samo momčadi s pozivnicom. “Obrtnici” su tako u prvom kolu bili bolji od domaćeg Limpresa s 3:2 (po jedna pobjeda Gavrana, Župana i Bošnjakovića). U drugom su kolu svladali Našice rezultatom 3:0 dok su u trećem kolu bili bolji od Strmca s 3:1 (dvije pobjede Gavrana i jedna Župana). Tim su se pobjedama plasirali u finale u kojem su odmjerili snage s Novskom. Bio je to napet susret u pet mečeva u kojem je na kraju kao pobjednik izašla momčad Obrtničke škole – Brod rezultatom 3:2 (dvije pobjede Župana i jedna Gavrana) i tako još jednom osvojila 1. mjesto na ovom turniru.

Ekipni turnir na kadetskom prvenstvu regije ujedno je bio i kvalifikacijski za Prvenstvo Hrvatske na koje se plasirala prvoplasirana momčad s regije. U Požegi je trojac Juraj LOVRIĆ, Tomi STANIŠIĆ i Filip KRAJINA zauzeo drugo mjesto u ekipnom natjecanju te su tako ostali korak do PH. U konkurenciji četiri ekipe s regije najbolja je bila domaća Požega dok su “obrtnici” zazuzeli drugo mjesto svladavši STK “Strmac” rezultatom 3:0 odnosno STK “Kutinu” s 3:1 (dvije pobjede Lovrića i jedna Stanišića). U borbi za prvo mjesto Požežani su ipak bili prejaki te su slavili rezultatom 3:1 (jedna pobjeda Stanišića).

U pojedinačnoj su konkurenciji sva trojica prošli svoje skupine, Lovrić (3 pobjede/0 poraza) i Stanišić (2/0) kao prvoplasirani, a Krajina (1/1) kao drugoplasirani. Stanišić je zapeo u polufinalu od domaćeg Luke KOVAČEVIĆA koji je bio bolji s 3:0 dok je Lovrića identičnim rezultatom, također u polufinalu, svladao još jedan Požežanin i kasniji pobjednik Ivan DUJMOVIĆ. Krajina je zaustavljen u 1/4 finalu također od Dujmovića te su tako Lovrić i Stanišić podijelili 3. mjesto dok je Dujmović službeni prvak regije za ovu sezonu.

Izvor: STK Obrtnička škola