Nova Gradiška od ove godine se može pohvaliti s još jednim prvoligašem u loptačkom sportu, a to su osim odbojkašica i rukometaši koji doduše nisu dobro počeli. Odigrana su 3 kola nove sezone, a Novogradiščani su uz Crikvenicu s najlošijom statistikom i niti jednim bodom.

Nije lako biti prvoligaš, složit ćemo se, ali da nisu imali prilika u svakoj utakmici ne možemo se složiti. Tako je bilo i ove subote kada su ugostili Hrvatski dragovoljac i odigrali doista zanimljive napade i obranu, ali u završnici napada nisu imali sreće. Dosta lopti je završavalo izvan gostujućih vrata, ali je i vratar imao dobar dan. Još bolji je bio domaći vratar koji je branio i dosta situacija 1 na 1, ali Novogradiščani to nikako nisu mogli iskoristiti. Vodili su u nekoliko navrata, da bi se na kraju gosti odmaknuli s nekoliko golova. Domaćini su to stigli s impresivnom obranom, ali su bili dekoncentrirani u napadima i izgubili nekoliko ključnih lopti. Utakmica je završila 26:28 za Hrvatski dragovoljac i Nova Gradiška je ostala ponovno bez ijednog boda.

Sljedeće kolo Novogradiščani ponovno igraju kod kuće, što je još jedna prilika za osvajanje prvih bodova u premijernoj sezoni u 1. ligi. Dočekuju Bjelovar sljedeće subote u dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole.

Evo rezultata svih susreta 3. kola 1. HRL:
Metalac – Dugo Selo 30:26
Rudar – Crikvenica 31:18
Zadar – Kozala 24:33
Metković 1963 – KTC 30:28
Split – Osijek 32:30
Bjelovar – Županja 47:15
Nova Gradiška – Hrvatski dragovoljac 26:28