Robert Špehar više nije trener Marsonije. Kako prenosi Sportalo, izjavu je Špehar uputio navijačima Marse:


Dragi navijači Marse! Ja sam kao trener inicirao sporazumni raskid suradnje poslije utakmice i poraza od Jurjevca! Morat ću reći neke razloge…a moj razlog je jasan…Moja odluka nije zbog poraza,smatram da je klub i ja kao trener prije utakmice s Jurjevcem “sabotiran”…..igranjem nekolicine igrača turnir u malom nogometu večer pred derbi prvenstvenog kola (8,9 igrača po rječima očevica ,zaposlenika u klubu)! To sam saznao neposredno pred utakmicu, a sve detalje tek poslije,pa nisam stigao reagirati! Bilo je tu stožernih igrača iz prvih 11, pa i onih sa klupe,pa čak i “ozljeđenih” na koje nisam mogao računati za utakmicu! Takvi umorni i vjerovatno neprespavane noći se ne igra derbi kola i ne bori se za svoj klub! I to nije prvi puta…

Osjećam se izdan,a trebali bi i klub i navijači. Uz ostale nagomilane probleme unutar i oko kluba o kojima sada neću jer ih je previše, koje se ponavljaju….ja kao trener više ne mogu raditi u ovakvom okruženju! Ovim činom ponovno, za dobrobit kluba,sam želio ukazati na mnoge probleme sa kojima se suočavam svakodnevno, u klubu…Na problem da je klub po mom mišljenju napušten od svih,…. O infrastrukturi i financijskim problemima da i ne govorim, što se odražava na svakodnevno funkcioniranje kluba… .Pa i igru na terenu !Ponosan sam sto sam bio dio Marse….ponosan sam sto me Legija tako dobro prihvatila….ponosan sam i na svoje rezultate,jer došao sam prošle godine kad je “gorilo”….klub je bio na 9 mjestu, digli smo se u vrh i skoro smo za bod izgubili drugu ligu poglavito zbog tragičnog događaja s Bobanom….ipak osvojili smo kup…eto prošli i do 16 finala…i u zadnjih 25 utakmica upisali prvi poraz….

Igrali smo na početku ove sezone bez važnog igrača Balentovića….naša pojačanja Erić, Mihaljević,Šimac…. nisu prošli pripreme pa ne igraju još na svojoj razini !Stoga sam i očekivao male probleme u igri na početku sezone,ali bio uvjeren i siguran sam da sad kad se i oni vraćaju u formu…da bi sigurno prošli Zagreb i pobijedili Vukovar i da bi ostvarili ulazak u drugu ligu sa mnom kao trenerom! Ali problemi isti bi ostali! Ostvarivanje same licence za drugu ligu upitni! Ponavljam, rezultati nisu razlog moje inicijative za razlazom… .već “odnosi unutar i oko kluba”! To je za moj način vođenja momčadi i pogleda na nogomet neizdrživo !Marsa kao klub zaslužuje bolje…i više! Naravno…za sve uspjehe pa tako i neuspjehe prihvaćam svu odgovornost…ali za ovaj posljednji poraz,odnosno prvi nakon 24 utakmice koje sam vodio ne želim, za taj poraz odgovornost ne preuzimam, a onda i posljedično tome za 8 osvojenih bodova u 5 kola koja ni mene kao trenera ne zadovoljavaju!

O imenima neću, nisu ni bitna ,nijednom od tih igrača čak ni ne zamjeram i želim im svu sreću…bit priče je sasvim druga ,jer da se ta sabotaža nije dogodila mi bi sada imali 11 bodova, siguran sam u to! I ponavljam, nije prvi puta pa bi možda imali i više bodova ove, a i prošle sezone! Dogodilo se to već i prije derbija protiv Bijelog Brda prošle sezone, a sada se sa pravom pitam i koliko još puta !Ukazivao sam na te probleme neprestano….sankcionirao vise puta….a sada je došlo do točke gdje bi trebao tjerati iz kluba igrače….to ne želim…. Dosta mi je! Ja sam igrao po Europi ,za reprezentaciju….i ne želim se spuštati na tu razinu! Ja sam srcem došao u Brod i u Marsu…na svaki trening i utakmicu…i to mi je najvažnije! Predsjedniku kluba zahvaljujem na korektnoj suradnji ,igračima, upravi ,navijačima… mojim oružarima, trenerima seniora i u omladinskoj školi ,navijačima..,posebno Legiji…. Novom treneru, Brođanima i mojoj Marsi želim svu sreću i ulazak u osminu kupa i drugu ligu! Sportski pozdrav…Robert Špehar! 

 

Izvor: Sportalo.hr