U redakciju 035 portala stigao nam je dopis i apel Pere Veočića, boksačkog trenera i predsjednika BK Brod, te izbornika juniorske reprezentacije koji je ogorčen odnosom prema boksačima ovoga grada. Naime, bez obzira  što boksači osvajaju odlične rezultate i medalje, ne samo u nacionalnim, nego i europskim ringovima, u gradu ih nitko ne doživljava. Dopis prenosimo u cijelosti:

"Bk Brod zadnjih 7 godina daleko je najtrofejniji boksački klub u gradu, u konkurenciji 3 boksačka kluba. Iako sam rezultatski daleko uspješniji klub jedini sam koji nemam prostor za trening. Godinama se snalazimo te treniramo po raznim skladištima, podrumima i drugim neadekvatnim prostorima. Samo ove godine Bk Brod sa nacionalnih prvenstava donio je 8 medalja. U juniorskoj konkurenciji Bk Brod svrstao se u sam vrh Hrvatskih boksački klubova zbog čega sam dobio mjesto Izbornika juniorske reprezentacije. Na ovogodišnjem juniorskom prvenstvu imao sam 2 prvaka, Gabrijel Veočić i Anto Jozić.
Gabrijel Veočić je nakon državnog prvenstva u pratnji mene, svoga oca, trenera te izbornika postigao povijesni rezultat za Slavonski Brod, osvojio je brončanu medalju na juniorskom prvenstvu Europe, u mađarskom Kapošvaru od 18. do 26. lipnja 2016.

Ponavljam, u posljednjih 7 godina postižem znatno bolje rezultate od druga 2 boksačka kluba, odnosno ti klubovi ni nemaju rezultata jer rijetko i putuju na natjecanja. Da bi se prikazali kao natjecateljski klub oni su čak lažirali rezultatska izvješća zajednici sportskih udruga radi dobivanja većih gradskih subvencija. Svemu tome na kraj stao je Hrvatski boksački savez kad je poslao Gradu Slavonskom Brodu službena izvješća sa natjecanja i rezultate kojih dakako Posavina Kuna i Radnički nemaju. Iako je sve, pogotovo u posljednje vrijeme, jasno kao „dan“ ništa se promijenilo nije. Bk Posavina Kuna i bk Radnički i dalje treniraju u gradskoj boksačkoj dvorani športskog kompleksa Vijuš, koji dakako sufinancira grad i dalje primaju gradske novce, a s druge strane ja i dalje nemam nikakav prostor za treninge.

30.6. 2016 sam izašao iz privatnog prostora kojeg sam plaćao jer prostor više nije namijenjen za iznajmljivanje. U navedenom prostoru sam se zadržao određeno vrijeme, kao privremeno rješenje dok ne dobijem dvoranu od grada. Dvoranu od grada dobio nisam, a prostor kojeg sam plaćao, nema sanitarni čvor, grijanje, svlačionicu, više ne mogu koristiti. Iskoristio sam sve moguće administrativne „bitke“ poslao sam stotine izvješća gradu, Zajednici sportski udruga grada Slavonskog Broda, športskim objektima Slavonskog Broda, čak sam i organizirao sastanak gradskih lidera Slavonskom Broda sa predsjedništvom Hrvatskog boksačkog saveza. Sve navedeno rezultiralo je samo brojna ne ispunjena obećanja.
Nakon ljetne pauze Bk Brod od 1.9. starta s treninzima, za sada kako stvari stoje, na ulici. Bk Brod svojim nacionalnim no i međunarodnim rezultatima svrstava se u sami vrh hrvatskog boksa. Grad Slavonski Brod u olimpijskom sportu nema niti jednoga trenera a kamoli izbornika Hrvatske reprezentacije, osim mene Pere Veočića.
Jedna od dvije Europske medalje zadnjih godina iz našeg grada „visi“ za vratom boksača Gabrijel Veočića iz mog boksačkog kluba „Brod“, a osvojena je u aktualnoj godini.

Na grad Brod se više oslonit ne mogu zato nam je sport i tu gdje je.
Rezultat se ne cijeni, nepotizam je globalan, a sve će dakako imati negativne učinke na našu mladež i budućnost našeg sporta u gradu. Zato molim pomoć od bilo koga, pojedinca,tvrtke, udruge ili društva da mi pomogne oko pronalaska dvorane za trening, kako bi mogao i dalje trenirati naše darovite sportaše i ponosno promovirat ime grada bez obzira što se grad „nekorektno“ odnosi prema nama.

Poslije povijesnog osvajanja europske medalje Gabrijela Veočića, brojni impozantnih rezultata ostalih boksača Lijepe naše ( Europskih i Olimpijskih odličja) popularnost „plemenite vještine“ je znatno porasla u našem gradu. Mladi željni učenja boksačke vještine mi se svakodnevno javljaju sa upitom kada startaju treninzi. Želja im je dakako započeti prve boksačke korake u najboljem i najtrofejnijem klubu BK Brod. Molim vas, ne dozvolite da ta djeca ostanu na ulici, a osvajači europskih medalja i nacionalnih medalja otiđu pronaći svoj razvoj u nekom drugom gradu", stoji u dopisu Pere Veočića.