Na tradicionalnom 25. jubilarnom Zagrebačkom maratonu, točnije na 21 kilometar dugoj polumaratonskoj utrci, među tri tisuće sudionika proteklog je vikenda trčalo je i 22 polaznika Škole trčanja Slavonski Brod.

Bila je to jedna od najvećih utrka u Hrvatskoj, na kojoj je sudjelovalo 10 tisuća trkača iz 35 zemalja. Najviše sudionika bilo je u utrci građana, dok je u polumaratonu i maratonu bilo 3000 atletičara i atletičarki. Za mlade polaznike škole trčanja Slavonski Brod bio je to premijerni nastup na Zagrebačkom polumaratonu za kojega su se pripremali još od početka travnja ove godine, kada je Škola i počela s radom.

„Sudjelovalo je nas 22-je iz Škole trčanja Slavonski Brod i svi su odradili svoj prvi polumaraton bez ikakvih problema. S nama je još išlo dvoje trkača iz Slavonskog Broda koji su istrčali u vremenu ispod dva sata. Iskustvo je bilo neopisivo i svi trkači su prezadovoljni svojim uspjehom, a najbrži među našima bio je Antonio Arbanas koji je utrku završio za sat i 35 minuta, što je fantastičan rezultat“ rekao nam je Tomislav Marinović, voditelj Škole trčanja Slavonski Brod, koja inače trenutačno okuplja 35 polaznika.

Sljedeća utrka na kojoj će sudjelovati i Brođani bit će 10 kilometara dug maraton u Ljubljani, 30. listopada ove godine. Nakon toga brodska Škola trčanja prestaje s radom, te nakon kratke pauze kreće rad u Zimskoj školi trčanja, odnosno pripreme za nove utrke u 2017. „Bit će to treninzi trčanja u zimskim uvjetima, i po šumama, i brdima i po cestama, s više vježbi snage. Nove polaznike upisivat ćemo tek na proljeće 2017. godine kad nam ponovno slijedi ljetni režim priprema i treninga“, kaže Marinović.


Ivica Vlašić