Svakog petka u 20:00 sati dvadesetak Brođana ide na rekreaciju, ali ne na nogomet ili košarku. Ovo Brođani idu na vaterpolo. Sport koji smo u pravili gledali samo preko tv prijemnika i koji je rezerviran da visoke i plećate mladiće, nikad nije bio bliže Brođanima. Vaterpolo je zasigurno naporan sport za ljude koji ne plivaju često, ali kako kažu naši rekreativci, kondicija se brzo stekne. Iako rezultat nije bitan, večeras su plavi slavili protiv bijelih s rezultatom 8:6. 

- Prošle godine smo krenuli s rekreativnim vaterpolom. U početku je bilo dvoje ili troje ljudi, a s vremenom smo oformili i ekipe koje igraju svakog petka u 20:00 sati. Čak smo u jednom trenutku imali i žensku ekipu. Do sada je kroz rekreaciju prošlo četrdesetak ljudi. Entuzijazam je velik i tijekom cijelog tjedna se priča o vaterpolu i čeka se utakmica, a iskoristio bi priliku i pozvao Brođane da dođu na vaterpolo i okušaju se u ovom prelijepom sportu. Ove godine će "Klepetan" biti u rujnu, a igrat će se dva dana sa zanimljivim programom. Svi koji želite nastupiti na brodskoj dibljoj ligi "Klepetanu", još uvijek se stignete pripremiti. Dakle, svakog petka od 20:00 do 21:00 sat, a potrebno je doći petnaestak minuta ranije, rekao je Zdravko Aladrović, predsjednik Vaterpolo kliba "Marsonia".

Vaterpolo je i odličan za zdravlje, a nema ni ozljeda. Životna dob nije važna, samo dobra volja.

- S vaterpolom sam počeo prošle godine u listopadu na poziv prijatelja Edina Huskića i ostalih kolega. Malo smo se s nogometa prebacili na vaterpolo i za nas malo starije ovo je novi sport, nova motivacija, a tu je i neizbježno druženje nakon rekreacije. Vaterpolo je velika uživancija, a ljudima je je težak zato što rade grupe mišića koje ne koristimo toliko u npr. nogometu. Voda je odlična za tijelo, samo je potrebno stjecati kondiciju i piti magnezij nakon treninga rekao nam je Danko Basara, jedan od brodskih vaterpolo rekreativaca.