Krajem prošle godine KK "Slavonski Brod" istupio je zbog financijskih problema iz  "A"-1 lige te su igrači prve postave kluba već pronašli druge klubove. Do danas su u klubu ostali samo juniori i kadeti. Brodski zajubljenici u košarku su brzo reagirali budući su s odlaskom igrača prve ekipe otišli i trener Ivica Burić i njegov pomoćnik Krunoslav Rimac koji je vodio kadete i juniore. Nova uprava brzo je vratila Rimca koji se odmah uhvatio posla te je nastavio natjecanje s kadetima koji u svojoj skupini imaju svih 5 pobjeda iz isto toliko utakmica i nalaze se na najboljem putu da drugu godinu za redom nastupe na poluzavršnici Prvenstva Hrvatske. Juniorima Liga Slavonije i Baranje za novu sezonu 2015/2016 počinje u travnju kada završe kadeti.

Upravo ti juniori bit će okosnica kluba od nove sezone u kojoj će se klub natjecati u "B"-1 ligi – istok.

Bilo je nekoliko prijedloga za ime kluba ali se htjelo zadržati Slavonski Brod u samom nazivu kojem je dodana godina 1946. koja označava početak organiziranog igranja košarke u Slavonskom Brodu. Tako će novi klub od jeseni s juniorima i kompletno domaćim mladim snagama krenuti u natjecanje seniorske "B"-1 lige – istok te je želja da ta ekipa na okupu bude zajedno najmanje 2. godine. Za novog predsjednika KK Slavonski Brod 1946. izabran je jednoglasnom odlukom Marko Blažević, a skupštinu kluba čini 19 članova.

- Mnogi očekuju da odmah klub krene prema povratku u "A"-1 ligu, međutim, realno to u ovom trenutku ne možemo očekivati. Bitno je da će se muška košarka i dalje igrati u Slavonskom Brodu te da će u klubu igrati juniori i kadeti koji će kroz natjecanje u "B"-1 ligi – istok stjecati iskustvo. Naravno da ako se ukaže prilika da već od slijedeće godine uđemo u "A"-2 ligu, ali to nam u ovom trenutku nije prioritet. - rekao je novi predsjednik kluba Marko Blažević

Dopredsjednik kluba je Stipo Grgić, a Upravnom odboru još se nalaze: Krešimir Pencinger, Jure Terzić i Josip Šebalj. Nadzorni odbor čine Zvonimir Markotić (predsjednik) te Vladislav Kosić i Božidar Anđelić. Klub će biti na adresi u Vrazovoj 2a, što znači da novi klub želi koristiti postojeće prostorije starog kluba te bi se na taj način sačuvala sva povijest slavonskobrodske košarke, odnosno priznanja i pehari koji su izloženi u tom prostoru.

Trener juniora i kadeta bit će Krunoslav Rimac koji će iste voditi i u natjecanju seniorske "B"-1 lige – istok, a obnašat će i funkciju tajnika kluba. Prijedlog je da financijski plan za 2015. godinu bude 118.000 kuna što uključuje trošak dvorane i utakmica kao i plaću za trenera – tajnika.