U petak na jezeru Jarun u Zagrebu počinje još jedno prvenstvo Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Natjecanja će se održati u tri kategorije: kadeti, juniori i seniori, trajati će tri dana i to od petka 31.8. pa do nedjelje 2.9. Nastupiti će 14 najboljih hrvatskih klubova sa više od 200 sportaša! Nastupiti će: Matija Ljubek, Jarun, Končar, Zagreb, Rab, Mračaj, Oriolik, Olimpik, Marsonia, Belišće, Aljmaš, Hrvatska Kostajnica, Odra, Kupa.

Olimpik je branitelj naslova u sve tri uzrasne kategorije, a glavni favorit za obranu naslova je i ove godine iako nas očekuju zanimljive borbe. U seniorima bi najbliži Olimpiku mogao biti zagrebački Matija Ljubek, u juniorima gradski rival Marsonia dok bi u kadetima tu mogao biti Oriolik koji ove sezone ima jako dobre kadete. U svakom slučaju očekuje nas mnoštvo zanimljivih utrka.

Olimpik će predstavljati ukupno 33 natjecatelja. Svi oni su naporno radili još od listopada prošle godine, a od početka lipnja i do tri treninga dnevno. Poželimo svima puno uspjeha i da nam u Slavonski Brod donesu mnoštvo dobrih rezultata.

Izvor: KKK Olimpik