U organizaciji KKK Marsonije danas je održana međunarosna kajak-kanu regata, koja je kao jedina hrvatska utrka uvrštena u kalendar Svjetske kajakaške federacije (ICF). Na regati je nastupilo 13 ekipa iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a natjecalo se oko 200 kajakaša i kanuista. 

Ekipnu pobjedu odnio je Olimpik (212 bodova), druga je bila Marsonia (167), a treći Oriolik iz Slavonskog Kobaša (116).

- Osvojio sam tri zlatne medalje u jednosjesu na 500m, u dvosjedu na 500m s Mariom Ivićem i na 2000 metara (polumaratan). Vrijeme je bilo idealno iako nam Sava nije išla u prilog. Konkurencija je bila jaka, a glavni konkurent mi je bio Zoltan Ham iz Srbije, koji se poput mene priprema za svjetska i europska natjecanja. Ovo je zadnje testiranje prije odlaska u Duisburg i nadam se kako ću tamo sljedeći tjedan također postići dobar rezultat, rekao je Antun Novaković.

Za dojmove smo upitali i Zoltana Hama iz KKK Bezdan (Srbija).

- Vozio sam K-1 na 500 metara gdje sam bio drugi te K-1 2000m gdje sam bio četvrti. Organizacija je bila odlična, i uživali smo danas u Slavonskom Brodu. Kod nas su financijske mogućnosti dosta skromne i najviše smo okrenuti sami sebi. Prošle godine sam na Europskom prvenstvu bio peti, a ove godine planiram veslati K-200m, rekao je Zoltan Ham. 

Osim Antuna, još jedan kajakaš osvojio je tri zlatne medalje. Veliki talent koji stasa u KKK Olimpik zove se Mihael Galetović.

- Imam 12 godina i treniram dvije godine. Danas sam osvojio tri zlatne medalje, a slavio sam u dvosjedu s Davidom Aračićem, te u jednosjedu na 2000m  i K-500. Ove medalje su mi veliki motiv za daljnje treniranje, a jednog dana bi volio biti prvak Hrvatske. Uzor mi je trener Marko Lipovac, rekao je Mihael Galetović iz KKK Olimpik.

Regata je odlično organizirana, a iz velikog posla uz sve članovi KKK Marsonia, stoji i predsjednik Damir Princip. 

- Zadovoljan sam prije svega sa sunčanim vremenom, jer nas je prethodnih dana pratila kiša. Došli su predstavnici iz više klubova iz različitih zemalja, jer ovo je trka u kalendaru međunarodne federacije. Nadam se da svi koji odlaze iz Slavonskog Broda odlaze s odličnim dojmovima. Na žalost, neki klubovi nisu uspjeli ispoštivati svu zakonsku regulativu prevesti čamce preko granice, pa je tako od najavljenih 16 klubova nastupilo njih 13. Ovdje odgajamo mlade sportaše i ljude, tako da su naši najmlađi članovi izradili i ispisali papirnate brodiće koji su poklonjeni sudionicima regate, rekao je Damir Princip, predsjednik KKK Marsonia.

Ukupni rezultati