Dvadesetak zaljubljenika u brdsku vožnju biciklom još su jednom odvezli tradicionalnu božićnu vožnju i to u gotovo idealnim uvjetima. Prva Božićna vožnja održana je 2006. godine, a nastupila se četvorica članova Festunga i to: Tomislav Penava, Borislav Horvatović, Dorian Šimunović i Antun Brekalo.

- Dan je idealan, ali bilo bi bolje da ima i malo snijega, ovako više sliči na uskrsnu vožnju, nego na božićno. Vozimo do Pljuskare posjetiti naše prijatelje planinare. Zvrtit ćemo jedan krug, dobro se zabaviti i potrošiti "božićne kalorije". Ovom vožnjom zaključujemo još jednu godinu koja je bila odlična za klub. Opet smo bili prvi, već četvrtu godinu zaredom, rekao je Igor Šofić, predsjednik BK Festung.

Božićno bicikliranje je i prigoda da se svi članovi kluba još jednom okupe na kraju vrlo uspješne sezone.

- Svih ovih godina bilo je različitih uvjeta po kojima smo vozili, a svakako bi izdvojio 2010. godinu kada su nam se zaledili mjenjači na biciklima, ali bilo je dosta zanimljivo. Ove godine je možda malo pretoplo pa će nas vjerojatno dočekati i blato, a tijekom vožnje ćemo nakupiti oko 30-ak kilometara, rekao je Silvio Vilagoš.