U subotu 29. travnja održan je Memorijal Ivice Iće Arelić, a ujedno i 1. kolo. Hrvatske boksačke lige u kojem je nastupilo 36 boksača iz 11 klubova.

Boksački klub Brod nastupio je s 9 boksača za natjecanje u 1. Hrvatskoj boksačkoj ligi. Najbolji natjecatelji Gabrijel Veočić, Marko Peić i Leon Majstorić nisu imali protivnike pa su bili primorani potražiti suparnike u susjednim državama, s ciljem da im odgovara kvalitetom koji imaju naši boksači.

U kategoriji do 38,5 kg Jure Maras iz BK Brod pobijedio je Matu Anušića iz BK Radničkog, a u kategoriji do 41 kg Marko Karlović BK Brod pobijedio je Gabriela Odobašića također iz BK Radničkog. Prošlogodišnji juniorski državni prvak u kategoriji do 64 kg Anto Jozić pobijedio je Dominika Gubo iz BK Osijek, a u kategoriji žena do 60 kg Anamarija Memišević BK Brod pobijedila je Ivanu Đaković iz BK Radnički. Antonio Mijić i Marko Japarić po odluci sudaca izgubili su meč na bodove.

Najatraktivniji mačevi turnira su bili Gabrijel Veočić BK Brod protiv Filipa DŽinića iz Bosne i Hercegovine, Marko Peić BK Brod protiv Bojana Čestića BK Bijeljina i Leon Majstorić BK Brod protiv Stefana Čajića također iz Bosne i Hercegovine koji su svoje protivnike pobijedili s jednoglasnom odlukom sudaca. 

U komisiji za dodjelu priznanja bili su Ivica Vukoje, Igor Bilić i Dario Vukajlić.

Priznanje za najmlađeg pobjednika dobio je Marko Karlović BK Brod, najborbenijim parom proglašen je Marko Peić BK Brod i Bojan Čestić BK Bijeljina, a najboljim tehničarem turnira proglašen je Leon Majstorić BK Brod. Za najboljeg boksača proglašen je Gabrijel Veočić BK Brod. 

- Uputni je bilo održavanje turnira jer boksački ring koji je smješten u skladištu dvorane Brod nisu htjeli iznajmiti dužnosnici drugog brodskog boksačkog kluba, stoga su organizatori bili primorani iznajmiti ring iz Požege zbog čega su imali dodatne troškove.

 

Izvor: BK Brod