Boksački klub Brod s Državnog prvenstva za mlađe dobne skupine, održanog u Koprivnici, protekli vikend, donio je kući 6 medalja.
Na prvenstvu je nastupilo 30 klubova i 106 boksača iz cijele Hrvatske, a 6 medalja je stiglo u Slavonski Brod.
Zlato u juniorskoj konkurenciji osvojili su Gabrijel Veočić u kategoriji 63 kg i Anto Jozić u kategoriji do 66 kg.
Brončane medalje osvojili su Marko Japarić u kategoriji 66 kg i Marko Peić u kategoriji 80+ .
Karlo Glavačević u kategoriji 59kg i Slaven Đaković u kategoriji do 39kg bili su izvrsni u kadetima i mlađim kadetima, i osvojili srebrne medalje.
Prošlogodišnji juniorski državni prvak Leon Majstorić nije mogao nastaviti natjecanje, zbog ozlijede koju je dobio tijekom prvog meća, a Anđelo Mijić u kategoriji mlađi kadeta do 38 kg osvojio je 7 mjesto.
Na nedavnom održanom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke u Kutini, Anamarija Memišević i Nikolina Milašinović su osvojili brončane medalje, a mlađi senior Anto Čačija 8 mjesto.
Četvrtu godinu za redom, Gabrijel Veočić, potvrdio je status državnog prvaka i Hrvatskog reprezentativca, s nastupom na dva europska prvenstva - 2014. godine u Mađarskoj i 2015. godine u Rusiji.

Ova godina trebala bi biti dobra godina za Boksački Klub Brod. Nakon dugo vremena dobili su potporu grada za korištenje boksačke dvorane Vijuš, no čini se da stvari ne idu tako glatko.

Usprkos rezultatima koje postiže Boksački Klub Brod, s trenerom Perom Veočićem, zlatima, srebrima i broncama koje donose, na ponos Gradu, s korištenjem dvorane nemaju sreće, jer uvijek je nešto važnije od njihovih rezultata.

Naime, iako je Grad Boksačkom Klub Brod još u siječnju dao pravo korištenja dvorane Vijuš, još nijedan trening klub nije odradio u njoj.

Obzirom da postoji protivljenje drugih boksačkih klubova koji koriste istu dvoranu Boksački Klub Brod našao se u nezavidnoj poziciji. Vrijeme prolazi dok se čeka koordinacija triju klubova oko korištenja dvorane. Razlog ovakvog postupanje ostaje nejasan, dok je savršeno jasno kako je Boksački klub Brod - klub s najboljim rezultatima. Vrhunski rezultati, najviša nacionalna odličja i državni reprezentativci u klubu najbolji su dokaz za to. Samo u 2016 godini, Boksački klubu Brod osvojio je 8 državnih medalja.dokaz dovoljan sam za sebe.

Izvor: BR Brod