U subotu je, 2. i 3. kolom, nastavljeno natjecanje u 1. HL – istok, a stolnotenisači Obrtničke škole – Brod imali su za odraditi neugodna gostovanja u Čakovcu kod MSTC Čakovca i Putjana.

Prvi susret dana bio je na rasporedu od 11 sati kod momčadi MSTC Čakovec. Dobro su “obrtnici” otvorili taj susret jer je Marko MAJSTOROVIĆ, bez većih problema, rezultatom 3:0 bio bolji od Samira KUČEVIĆA. Međutim, nakon toga na scenu stupaju domaći stolntenisači. Prvo je Karlo JAMBOR s 3:1 svladao Ivana HORVATA da bi potom i Karlo GODINA bio bolji od Tomislava ŽUPANA rezultatom 3:0. Na sreću, naša kombinacija u igri parova Horvat/Majstorović uspijeva slaviti nakon zaostatka od 2:1 u setovima te pobjeđuje Kučevića i Jambora s 3:2 za poravnanje rezultata u meču na 2:2. Zatim Horvat u još jednom napetom meču vodi 2:0 protiv Kučevića, ovaj dolazi na 2:2, ali Ivan je u petom setu bio spretniji te meč odlazi na njegovu stranu za vodstvo “obrtnika” 3:2. Točku na “i” pobjede “obrtnika” stavlja Majstorović 3:0 pobjedom nad Markom LOVREKOM koji je zamijenio Godinu u drugom krugu.

Nakon pauze uslijedio je i susret protiv Putjana. Ovaj puta malo izmijenjena postava pa je tako meč otvorio Horvat protiv Borisa PREKSAVECA, a domaći igrač je bez većih problema slavio s 3:0. Istom mjerom uzvraća Majstorović koji je bolji od Eugena ŠIMONA, a nakon toga Siniša AJDARPAŠIĆ je s 3:1 svladao Župana. Uslijedila je igra parova u kojoj su “obrtnici” ovog puta bili nešto sigurniji nego u dosadašnjim mečevima te je naš, sada već standardni, par Horvat/Majstorović bio bolji s 3:1 od domaće kombinacije Preksavec/Šimon. Nakon para su, prvo Majstorović, a zatim i Horvat bez većih problema dobili svoje mečeve za ukupnu pobjedu Obrtničke škole – Brod rezultatom 4:2.

Sjajni su to rezultati za stopostotni učinak “obrtnika” u 1. HL – istok nakon 3 odigrana kola i 1. mjesto, a svakako vrijedi istaknuti i  prvog igrača Marka Majstorovića koji, ne samo da je neporažen, nego do sada nije izgubio niti jedan set. Sada slijedi pauza od 14 dana, a 31. listopada u dvoranu Obrtničke škole dolaze Kutina i Mladost.