Odigrano je posljednje kolo 1. teniske lige Brodsko – posavske županije. Tenisači TK „Nova Gradiška“ ostvarili su pobjedu nad ekipom „Instalogradnja““ iz Slavonskog Broda, ukupnim rezultatom 3:0.

Bodove su izborili Marijan Medunić (6:3, 6:2) i Marko Brčić (6:4, 7:6) u pojedinačnim susretima i par Marko Brčić / Aleksandar Jović (6:0, 6:1) u susretu parova. Upravo pobjeda od 3:0 osiguravala je novogradiškim tenisačima prvo mjesto na ljestvici i osvajanje titule županijskog prvaka u tenisu. Ovo je ukupno peti put da tenisači Teniskog kluba „Nova Gradiška“ osvajaju prvo mjesto u 1.teniskoj ligi BPŽ i naslov prvaka županije od ukupno sedam godina koliko se natječu u istoj ligi.

I nakon toliko osvojenih naslova, raznih turnira u svim kategorijama, još uvijek na žalost ne mogu nastupati u svom gradu jer nemaju adekvatne teniske terene unatoč stalnoj inicijativi i konkretnim prijedlozima da se to pitanje konačno riješi na zadovoljstvo svih građana koji bi se željeli baviti ovim sportom. Kako ističu žalosti ih takvo stanje i odnos prema tenisu i tenisačima, jer pitanje je koliko dugo će moći djelovati, predstavljati Novu Gradišku diljem Republike Hrvatske i zemalja u našem susjedstvu te održavati klub na ovakav način i na ovoj razini. Kada ne možeš nastupati u svojem gradu to iziskuje puno više odricanja, napora i financijskih izdataka nego da je to moguće.

Također napominju i kako ne bi imali ni takve uspjehe odbojkašica, rukometaša i ostalih sportskih klubova u Novoj Gradiški da nemaju adekvatnu sportsku dvoranu u kojoj mogu trenirati i natjecati se pa da moraju stalno putovati van grada da bi to činili. Djeca koja treniraju u klubu, kada dođu do određene razine treninga moraju putovati u Slavonski Brod ili Požegu gdje postoje uvjeti za normalan rad.

Izvor: Radio NG/TK NG